Αθλητισμός|30.12.2018 20:27

ΠΑΟ: Μία «πράσινη» γιορτή που είχε χρόνια να γίνει…

Κώστας Γουλής

Είχε χρόνια να διοργανώσει μία τόσο άρτια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ο Παναθηναϊκός και σίγουρα οι εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του «τριφυλλιού» που έδωσαν το «παρών» στη γιορτή των «πράσινων» στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Κυριακής (30 Δεκεμβρίου) το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους.

Δεκάδες σταντ με παιχνίδια, ξυλοπόδαροι, ξωτικά με face painting, streetballers, πάμπολλα δώρα, ένας καταπράσινος Άγιος Βασίλης και βεβαίως στο τέλος ως… κερασάκι η παρουσία όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, με τους «μικρούς» να περνούν περισσότερες από δύο ώρες δίπλα στα ινδάλματά τους. Από στα σταντ που είχαν στηθεί για τους παίκτες του «τριφυλλιού», παρέλασαν όλοι οι πιτσιρικάδες για αυτόγραφα και φωτογραφίες με τους «πράσινους», ενώ αντίστοιχα «γεμάτο» πρόγραμμα είχαν κι όσοι ποδοσφαιριστές περίμεναν στις διπλανές πολυθρόνες, καθώς πολιορκήθηκαν από δεκάδες παιδιά.

Αυτοί που δεν πήραν… ανάσα ήταν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Γιάννης Μπουζούκης, τους οποίους οι μικροί πολιόρκησαν σε ένα σημείο της αίθουσας για να υπογράψουν αυτόγραφα ακόμη και σε… σημαίες του Παναθηναϊκού, ενώ αντίστοιχη «αποθέωση» γνώρισε κι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος εκτός απ’ την πιτσιρικαρία, είχε να… αντιμετωπίσει και τους πατεράδες που έτρεχαν πρώτοι-πρώτοι για να φωτογραφηθούν δίπλα του, ενθυμούμενοι τα νιάτα τους και την εποχή που το «τρένο» ήταν το δικό τους ποδοσφαιρικό ίνδαλμα όταν εκείνοι ήταν παιδιά!

Από τα «κλου» της εκδήλωσης το απίθανο πλατινέ μαλλί του «ανανεωμένου» Όμρι Άλτμαν, που είπε να… μιμηθεί τον Ματίας Γιόχανσον στη στυλιστική επιλογή του και μάλιστα κάθισαν πολύ κοντά στο σταντ με τα αυτόγραφα, έχοντας ανάμεσά τους τον Φεντερίκο Μακέντα.

Παρόντες ήταν όλοι οι συνεργάτες του Δώνη στο τεχνικό τιμ, πολλοί εξ αυτών μαζί με τα παιδιά τους, ενώ από τους παίκτες οι μοναδικοί που απουσίασαν δικαιολογημένα ήταν οι Ινσούα (γυρίσει στις 2/1 απ’ την άδειά του) και οι Καμπετσής, Ξενόπουλος που ταλαιπωρούνται από ίωση.

Διούδης: «Μας έκαναν πιο δυνατούς»

Στην αγάπη και τη ζεστασιά του κόσμου του Παναθηναϊκού στάθηκε απ’ την πρώτη στιγμή στις δηλώσεις του, ο «φύλακας-άγγελος» της εστίας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης. «Από την αρχή ο στόχος μας ήταν να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Είναι πολύ όμορφο να βρισκόμαστε κοντά σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Είναι πιο αληθινή ευχή για τον κόσμο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά να σε κοιτούν σαν το ίνδαλμά τους. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε». Οσο για το τι θα ήθελε να ξεχάσει απ’ το 2018; «Δεν θέλω να ξεχάσω κάτι. Οι δύσκολες στιγμές αποτελούν μαθήματα. Οι καταστάσεις που βιώσαμε την περσινή σεζόν μας έκαναν πιο δυνατούς». Και κατέληξε για την εφετινή χρονιά: «Με τους έξι βαθμούς θα ήμασταν πιο ψηλά, στα πρώτα παιχνίδια είχαμε ένα επιπλέον άγχος. Είμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα».

Απ’ την πλευρά του ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, εκ των αποκαλύψεων του εφετινού Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως «…ο κόσμος επηρεάζει την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα. Εύχομαι στον κόσμο καλή χρονιά με υγεία. Να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας, να μας στηρίζουν και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο τέλος της σεζόν.

Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν λέμε τέλεια, αλλά συνεχίζουμε την καλή δουλειά που κάναμε». Και πρόσθεσε για τη συνέχεια: «Να είναι όλοι οι συμπαίκτες μου υγιής και να συνεχίσουμε την καλή σεζόν. Όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε περισσότερο, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις και είμαστε έτοιμοι».

Τέλος, ο Αντονί Μουνιέ, που μετράει αντίστροφα πλέον για την επιστροφή του στα γήπεδα τόνισε πως «…είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο να μας περιστοιχίζει. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη οικογένεια. Για εμάς είναι σημαντικό να συναντιόμαστε με τους φιλάθλους μας. Βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση, τα πάμε καλά και αν υπάρξει δυνατότητα να φτάσουμε ψηλότερα δεν θα διστάσουμε».

ΧριστούγενναΠαναθηναϊκός