Αθλητισμός|29.10.2020 16:28

Δύσκολες αποστολές για τους Δικέφαλους με Λέστερ και Γρανάδα

Newsroom

Η πρώτη αγωνιστική του Europa League άφησε πικρή γεύση σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καθώς ο μεν Δικέφαλος του Βορρά γκέλαρε εντός έδρας με την Ομόνοια και η Ενωση υπέστη βαριά ήττα από την Μπράγκα. Η δεύτερη αγωνιστική περιλαμβάνει υψηλά εμπόδια για τους Δικέφαλους που στοχεύουν σε θετικά αποτελέσματα απέναντι σε Γρανάδα (Cosmote Sport 2) και Λέστερ (Cosmote Sport 3). Κάθε άλλο όμως παρά εύκολη θα είναι η αποστολή τους κόντρα σε ομάδες φορμαρισμένες και άκρως επικίνδυνες...

Αρχικά η ΑΕΚ υποδέχεται (19.55) τη Λέστερ με στόχο την υπέρβαση. Μετά το «Βατερλό» της πρεμιέρας στην Πορτογαλία, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θέλει να βγάλει αντίδραση κόντρα στο μεγάλο φαβορί του ομίλου και να μαζέψει τους πρώτους βαθμούς της στη φετινή διοργάνωση. Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» είναι σαφέστατα πολύ δύσκολη, ωστόσο τα περιθώρια πλέον είναι εξαιρετικά στενά αν θέλουν να έχουν τύχη στον όμιλο και να μη μείνουν με το «καλημέρα» πολύ πίσω στη βαθμολογία. Στα συν πάντως ότι η Ένωση ανέκτησε την ψυχολογία της μετά το σημαντικό διπλό στο πρωτάθλημα επί του ΠΑΣ.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Καρέρα, είναι αρκετά πιθανό να δούμε σχηματισμό 5-3-2, με Τσιντώτα στο τέρμα και τριάδα στόπερ τους Χνιντ, Σβάρνα, Νεντσελτσιάρου, μιας και ο Τσιγκρίνσκι είναι τραυματίας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ινσούα, ενώ για το δεξί ερίζουν Βασιλαντωνόπουλος και Μπακάκης. Η τριάδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς και Μάνταλο, ενώ στην κορυφή σίγουρος θεωρείται ο Ανσαριφάρντ και δίπλα του ένας εκ των Λιβάγια (φαβορί) ή Ολιβέιρα

Για τη Λέστερ, η οποία άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Europa League με νίκη 3-0 επί της Ζόρια, είναι πιθανό τελικά να παίξει ο Βάρντι κόντρα στα προγνωστικά των προηγούμενων ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστεί ο Νιγηριανός Ιχεανάτσο. Από εκεί και πέρα, Σμάιχελ στο τέρμα, επιστροφή σε τετράδα στην άμυνα με τους Καστάνιε, Φοφανά, Έβανς, Φουκς, ο Μεντί στο «6» και οι Ομπράιτον, Πράετ, Τίλεμανς, Μπαρνς τετράδα μπροστά του σε σύστημα 4-1-4-1.

Κόντρα στη φορμαρισμένη Γρανάδα

Στις 22.00 ο ΠΑΟΚ, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Ομόνοια στον όμιλο και το εν γένει μέτριο ξεκίνημα του στη σεζόν ψάχνει αντίδραση κι ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Γρανάδα, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση της La Liga και προέρχεται από εξαιρετικά αποτελέσματα: Σεβίλλη (1-0), PSV Αϊντχόφεν (1-2) και Χετάφε (0-1).

Στη συνάρτηση του αγώνα μπήκε απρόσμενα και το θέμα που έχει προκύψει με το ενδιαφέρον της Παλμέιρας για τον Αμπελ Φερέιρα, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνικο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι Θεσσαλονικείς, καλούνται να πάρουν θετικό αποτέλεσμα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και να εκμεταλλευτούν πιθανή κόπωση των γηπεδούχων, στην πορεία του αγώνα, καθώς η Γρανάδα έχει ένα πολύ καλό μομέντουμ μεν, αλλά έχει και κάποιες απουσίες και συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η επιστροφή του Ελ Καντουρί, πιθανότατα θα τον βρει ξανά και στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Φερέιρα καλείται να αποφασίσει ποιος από τους Μουργκ, Τζόλη, Αντρ. Ζίβκοβιτς θα μείνει εκτός, αν θεωρηθεί δεδομένο ότι στις άλλες θέσεις, δεν θα αλλάξει κάτι.

ΠΑΟΚΑΕΚΓρανάδαEuropa LeagueΛέστερποδόσφαιρο