Αθλητισμός|30.10.2020 01:29

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ

Newsroom

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ καθώς θα διαδεχτεί τον Αμπελ Φερέιρα, ο οποίος στο παιχνίδι του Δικεφάλου με τη Γρανάδα για το Europa League βρέθηκε για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας. Η συμφωνία του Πορτογάλου κόουτς με τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας είναι οριστική κάτι που σημαίνει ότι ο κύκλος του κλείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για κάθε κύκλο που κλείνει ωστόσο, ανοίγει ένας νέος, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αφορά τον θρυλικό Ουρουγουανό Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αφού πρώτα «μάτωσε» τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια, έκανε το «αγροτικό» του σαρώνοντας τους τίτλους με την ομάδα Νέων του Δικεφάλου, ήρθε η ώρα για το άλμα στην πρώτη ομάδα, εκεί όπου άπαντες ένιωθαν ότι αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν ως head coach.

Κι η αποχώρηση Φερέιρα φέρνει τον Γκαρσία μια ώρα αρχύτερα στο τιμόνι του ΠΑΟΚ, που μεσούσης της σεζόν ήθελε μια άμεση λύση με έναν προπονητή, ο οποίος θα έμπαινε μεμιάς στο... νόημα του Δικεφάλου. Και τι πιο ιδανικό από μια εμβληματική μορφή του κλαμπ που εδώ και χρόνια ανήκει στο δυναμικό του συλλόγου και που παράλληλα έχει καθολική αποδοχή από τους φιλάθλους.

Ο Γκαρσία αναμένεται να προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο το απόγευμα της Παρασκευής (30/10) αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία. Και το απόγευμα της Κυριακής (1/11, 17.15) θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τον Δικέφαλο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στο πλευρό του Γκαρσία θα βρίσκεται ο άμεσος συνεργάτης του και στους Νέους και παλιός παίκτης της ομάδας, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο άλλοτε διεθνής με την Εθνική Γιάννης Αμανατίδης αλλά και ο γυμναστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Δανιηλίδης.

ΠΑΟΚΠάμπλο ΓκαρσίαΑμπέλ Φερέιραπροπονητής