Αθλητισμός|07.11.2020 00:45

ΠΑΟΚ, Γκαρσία... τρομοκρατία! Ο Δικέφαλος ισοπέδωσε την Αϊντχοφεν με επική ανατροπή

Γιάννης Σκόκας

Τι ΠΑΟΚ, τι ανατροπή, τι παιχνίδι; Ο Δικέφαλος του Πάμπλο Γκαρσία ήταν από άλλο πλανήτη και για ένα ημίχρονο ισοπέδωσε την Αϊντχόφεν, η οποία μολονότι προηγήθηκε 0-1 στην Τούμπα, εν τέλει διασύρθηκε με 4-1. Οι αλλαγές του Ουρουγουανού κόουτς -ενδεχομένως και τα λόγια του στο ημίχρονο στα αποδυτήρια- διαφοροποίησαν πλήρως την εικόνα της ομάδας του που, από εκεί που ζοριζόταν αρκετά στο α' ημίχρονο, στο β' έπαιξε... διαστημικό ποδόσφαιρο σκοράροντας τέσσερα γκολ από το 47' ως το 66' με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σκόραρε δις και είχε μια ασίστ και τον Χρήστο Τζόλη που μπήκε στο 46' και με ένα γκολ, μια ασίστ και αστείρευτη ενέργεια έδωσε μεγάλη ώθηση.

Ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ όμως πέραν του θριάμβου και της σπουδαίας ανατροπής που πέτυχε, πήρε και σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League καθώς άφησε πίσω του στη βαθμολογία την Αϊντχόφεν, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική (4η) στην Ολλανδία σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς. (Βαθμολογία: Γρανάδα 7, ΠΑΟΚ 5, Αϊντχόφεν 3, Ομόνοια 1).

Πάντως, στο 21' η Αϊντχόφεν δίχως να έχει απειλήσει τον ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ (0-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι (το κέρδισε ο Μάλεν από τον Σβαμπ). Μάλιστα η ολλανδική ομάδα στο 40' είχε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς το πλασέ του Ζάχαβι σε τετ-α-τετ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σέρβου γκολκίπερ και ο Βαρέλα πρόλαβε και απομάκρυνε προτού περάσει τη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές (Τζόλης αντί Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι αντί Τσόλακ) και η εικόνα του όχι απλά ήταν διαφορετική αλλά ήταν... εξωπραγματική! Ο Δικέφαλος άσκησε εξαρχής πίεση και κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 47'. Ο Ζίβκοβιτς σούταρε, ο Σβαμπ έβαλε το πλασέ όσο έπρεπε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Και προτού προλάβει να συνέλθει η Αϊντχόφεν δέχθηκε ομοβροντία από γκολ! Στο 56' Ζίβκοβιτς με ωραία ντρίμπλα και δυνατό σουτ γύρισε το ματς (2-1).

Υπήρχε όμως και συνέχεια καθώς στο 58' ο εκπληκτικός Τζόλης έκανε καταπληκτική κούρσα και με εκπληκτικό τελείωμα με κεραυνό έξω από την περιοχή έγραψε το 3-1.

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ όμως δεν είχε τελειωμό καθώς ο εκπληκτικός Ζίβκοβιτς στο 66' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του ΠΑΟΚ (4-1).

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71’ Λύρατζης), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (81’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46’ Τζόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι).

PSV Αϊντχόφεν (Σμιντ): Μβογκό, Τέζε, Μποσκαλί (83’ Λεντέσμα), Σαγνκαρέ (83’ Σαλμπαρί), Μαξ, Τόμας (57’ Μαντουέκε), Ροζάριο (46’ Φέιν), Γκέτσε, Μάλεν, Ιχατάρεν (57’ Ζούνιορ), Ζάχαβι.

ΠΑΟΚποδόσφαιροEuropa LeagueΑϊντχόφεν