Αθλητισμός|12.11.2020 18:50

Κλοπ για κορονοϊό: «Ημουν ηλίθιος, ανησυχούσα για ένα χαμένο ματς...»

Newsroom

Λένε πως «το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα από τα λιγότερο σημαντικά στη ζωή». Και μέχρι τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League της περασμένης σεζόν, ο Γιούργκεν Κλοπ ένιωθε θυμωμένος για την ευκαιρία που έχασε η ομάδα του για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ηταν η εποχή που ο κορονοϊός είχε αρχίζει να θερίζει τον πλανήτη, ήταν η στιγμή που επιβλήθηκε lockdown στη Μαδρίτη. Τότε, λίγα λεπτά μετά το χαμένο ματς με την Ατλέτικο ο Γερμανός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας, συνειδητοποίησε εκείνο που πολλές φορές κατά το παρελθόν είχε επισημάνει σε δηλώσεις, αλλά που πάνω στην ένταση του αγώνα συνήθως λησμονιέται: ότι είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, δεν είναι η ζωή.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας στο ντοκιμαντέρ της Λίβερπουλ «The End of the Storm» που πραγματεύεται την επιστροφή στην κορυφή της Premier League μετά από 30 χρόνια και θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ατλέτικο στους «16» του Champions League, στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση προτού η πανδημία του κορονοϊού βάλει «λουκέτο» σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη (μάλιστα υπήρξαν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 41 άνθρωποι που πέθαναν από κορονοϊό είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το παιχνίδι Λίβερπουλ-Ατλέτικο).

Μιλώντας για εκείνες τις στιγμές την παραμονή του αγώνα είπε: «Ξύπνησα τη Δευτέρα το πρωί (σ.σ.9 Μαρτίου, παραμονή του ματς) και άκουσα ότι στη Μαδρίτη κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια. Εμείς είχαμε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι στο Champions League ενάντια στην Ατλέτικο. Και όμως θα είχαμε πέντε με έξι χιλιάδες φιλάθλους από τη Μαδρίτη στο ματς. Αυτό δεν είχε κανένα νόημα. Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμαστούμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, να ζητήσω από τους παίκτες να κάνουν τα πάντα για να το κερδίσουν, χωρίς να γνωρίζουν τι θα συμβεί την επόμενη μέρα».

Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που έπαιξε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά πέντε λεπτά αργότερα, αφού έκανα όλες τις συνεντεύξεις μου, σκέφτηκα: "Τι ηλίθιος είσαι, ανησυχείς ότι έχασες ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά ο κόσμος βιώνει μία απίστευτη δύσκολη στιγμή"».

ΛίβερπουλΚορονοϊόςChampions LeagueΓιούργκεν Κλοπ