Αθλητισμός|25.11.2020 00:39

Champions League: Τα πρώτα εισιτήρια και οι απίθανες επιδόσεις Κριστιάνο, Χάλαντ - Ολα τα γκολ

Newsroom

Αρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Champions League καθώς, μολονότι απομένουν δύο αγωνιστικές, βγήκαν ήδη τα πρώτα εισιτήρια για τους «16». Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Τσέλσι και η Σεβίλλη εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στην επόμενη φάση, ενώ η Ντόρτμουντ και η Λάτσιο έκαναν επίσης καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. Μεγάλη μάχη για τις δύο θέσεις δίνουν Γιουνάιτεντ, Παρί και Λειψία σε έναν όμιλο «φωτιά».

Οι εκπλήξεις έλειψαν από την 4η αγωνιστική της Super League καθώς τα φαβορί επικράτησαν. Ακόμη και η Γιουβέντους που δυσκολεύτηκε, κατόρθωσε με γκολ του Μοράτα στις καθυστερήσεις να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φερεντσβάρος με 2-1 και να «κλειδώσει» μια από τις δύο πρώτες θέσεις του 7ου ομίλου. Προηγουμένως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους «μπιανκονέρι» με ένα γκολ που έχει ιστορική σημασία. Ο CR7 έφτασε τα 131 γκολ στο Champions League, όπου βεβαίως είναι ο κορυφαίος σκόρερ. Παράλληλα, όμως, βρήκε δίχτυα στη διοργάνωση για 15η διαδοχική σεζόν (από το 2006-07), ενώ έφτασε και τα 21 γκολ σε ισάριθμα ματς με τη Γιούβε στον θεσμό.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι για πρώτη φορά από την ίδρυση της Γιουβέντους, πριν από 137 χρόνια, η Γηραιά Κυρία παρατάχθηκε στο γήπεδο δίχως Ιταλό στο τέρμα και στην άμυνα, ενώ η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Αντρέα Πίρλο περιελάμβανε μόλις έναν Ιταλό, τον μέσο Μπερναρντέσκι.

Την ίδια ώρα στο Κίεβο για τον ίδιο όμιλο, η Μπαρτσελόνα διέλυε την Ντινάμο Κιέβου (0-4). Η ομάδα του Κούμαν, που έπαιζε δίχως τον Λιονέλ Μέσι και με πολλά νέα πρόσωπα λόγω αγωνιστικών προβλημάτων, έβγαλε αντίδραση και πήρε βαθιά ανάσα μετά την ήττα από την Ατλέτικο.

Στον 8ο όμιλο η Παρί ζορίστηκε αλλά πανηγύρισε πολύτιμη νίκη επί της Λειψίας στο Παρίσι με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νεϊμάρ, ενώ καταιγιστική ήταν η Γιουνάιτεντ απέναντι στη Μπασακσεχίρ την οποία διέλυσε με 4-1 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος σκόραρε δις. Κυρίως όμως κατόρθωσε να έχει συμμετοχή (είτε σκοράροντας, είτε μέσω ασίστ) για 34η φορά σε 35 ματς!

Πράγματα και θάματα έκανε και στον 6ο όμιλο ο απίθανος Ερλινγκ Χάλαντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην επικράτηση της Ντόρμουντ με την Μπριζ (3-0). Ο Νορβηγός φορ έφτασε τα 16 γκολ στις 12 πρώτες του συμμετοχές στο Champions League, όταν στο αντίστοιχο διάστημα, ο Μέσι μετρούσε μόλις 2 τέρματα και ο Κριστιάνο ήταν ακόμα άσφαιρος. Στο άλλο ματς του ομίλου η Λάτσιο νίκησε 3-1 τη Ζενίτ με... κίλερ τον ασταμάτητο Τσίρο Ιμόμπιλε

Την αυλαία στους αγώνες της Τρίτης (24/11) άνοιξε ο 5ος όμιλος, απ' όπου βγήκαν τα δύο πρώτα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των ομίλων, Τσέλσι και Σεβίλλη έγιναν οι πρώτες ομάδες που έκλεισαν θέση για τους «16» του Champions League. Αμφότερες πέτυχαν σπουδαία, με βάση την εξέλιξη των αγώνων, «διπλά» επί των Ρεν και Κρασνοντάρ με το ίδιο σκορ (2-1), έφτασαν τους 10 βαθμούς (από έναν έχουν οι άλλες δυο ομάδες του ομίλου) κι ό,τι κι αν συμβεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα - Σκόρερ

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεν - Τσέλσι                        1-2
(85΄ Γκιρασί - 22΄ Χάντσον-Οντόι, 90΄+1 Ζιρού)

Κρασνοντάρ - Σεβίλλη                 1-2
(56'  Βάντσερσον - 4΄ Ράκιτιτς, 90΄+5 Ελ Χαντάντι)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Λάτσιο - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης    3-1
(3΄,55΄πεν. Ιμόμπιλε, 22΄ Παρόλο - 25΄ Τζιούμπα)

Ντόρτμουντ - Μπριζ                  3-0
(18΄,60΄ Χάλαντ, 45΄ Σάντσο)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Κιέβου  -Μπαρτσελόνα        0-4
(52΄ Ντεστ, 57΄,70΄ πεν. Μπρεθγουέϊτ, 90΄+2 Γκριεζμάν)

Γιουβέντους - Φερεντσβάρος          2-1
(35΄ Ρονάλντο, 90΄+2 Μοράτα - 14΄ Ουζούνι)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γιουν. - Μπασακσεχίρ     4-1
(7΄,19΄ Φερνάντες, 35΄πεν. Ράσφορντ, 90΄+2 Τζέιμς - 75΄ Τουρούτς)

Παρί Σεν Ζερμέν - Λειψία            1-0
(11΄πεν. Νεϊμάρ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Νοεμβρίου

1o ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μ.   22:00
Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ             22:00

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ-Σαχτάρ Ντόνετσκ       19:55  
Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης              22:00

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι       19:55 
Μαρσέιγ-Πόρτο                    22:00

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ-Μίντιλαντ                  22:00
Λίβερπουλ-Αταλάντα               22:00

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπασακσεχίρΛειψίαΚριστιάνο ΡονάλντοΕρλινγκ ΧάλαντΚρασνοντάρΡενΜπορούσια ΝτόρτμουντΦερεντσβάροςChampions LeagueΠαρί Σεν ΖερμένΣεβίλληΓιουβέντουςΤσέλσιΛάτσιοΖενίτ Αγίας ΠετρούποληςΜπαρτσελόνα