Αθλητισμός|30.11.2020 18:50

Ανατριχιαστικό αντίο των οπαδών της Νάπολι στον Ντιέγκο Μαραντόνα

Γιάννης Σκόκας

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Οι Ναπολιτάνοι έσπασαν την καραντίνα για τον κορονοϊό προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον.. θεό τους, τον αξεπέραστο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Η Νάπολη, η πόλη όπου κυριολεκτικά λατρεύτηκε σαν θεός, θρηνεί την απώλεια του πιο αγαπημένου παιδιού της και οι Ναπολιτάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Χιλιάδες φίλοι της Νάπολι, με τη φανέλα της οποίας ο Μαραντόνα μεγαλούργησε κατακτώντας τίτλους και νικώντας τον πλούσιο Βορρά, βγήκαν στους δρόμους και συνέρρευσαν κατά χιλιάδες έξω από το Σαν Πάολο, το στάδιο που θα μετονομαστεί σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του πριν από το παιχνίδι των «παρτενοπέι» με τη Ριέκα για το Europa League. Μάλιστα σχηματίστηκε μια εντυπωσιακή «αλυσίδα» από πυρσούς που μετέτρεψε τη νύχτα σε μέρα.

Εντός του γηπέδου οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας άπαντες φανέλες με το νούμερο 10 στην πλάτη και το όνομα του Μαραντόνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχηγός της ομάδας, Λορένζο Ινσίνιε, βέρος Ναπολιτάνος και λάτρης του Μαραντόνα, βρέθηκε στο μνημείο του Ντιέγκο και φανερά συγκινημένος άφησε λουλούδια.

T
T

Ντιέγκο ΜαραντόναΝάποληποδόσφαιροΝάπολι