Αθλητισμός|30.11.2020 18:47

Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε, πέτυχε πέντε γκολ, μέτρησαν τα δύο και νίκησε

Γιάννης Σκόκας

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες από Ατρόμητο και Ολυμπιακό και βελτίωσε τη θέση στη βαθμολογία της Super League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και κατά διαστήματα ήταν καταιγιστικοί όπως καταδεικνύουν τα πέντε γκολ που πέτυχαν, έστω κι αν τα τρία ακυρώθηκαν! Αντιθέτως, η ομάδα του Αγρινίου παρέμεινε δίχως νίκη για ένα ακόμη παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ από το πρώτο λεπτό. Και μολονότι το τέρμα που πέτυχε στο 9' με τον Αϊτόρ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, η ομάδα του Μπόλονι δεν έχασε την επιθετικότητά της και πολύ γρήγορα έφτασε στην επίτευξη του γκολ που επιζητούσε. Στο 19' ο Σάντσες σέντραρε από τα δεξιά και ο Μακέντα με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Παναθηναϊκό.

Στο 43' η δουλειά έγινε ακόμη πιο εύκολη για τους Πράσινους όταν ο Καρλίτος συνδυάστηκε ωραία με τον Ζαγαρίτη, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μακέντα. Ωστόσο ο Λιάβας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα με δύναμη στα δίχτυα του Κνετ (2-0).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει ξανά αλλά και πάλι το γκολ που πέτυχε ο Αϊτόρ δεν μέτρησε επειδή στο ξεκίνημα της φάσης ο Βιγιαφάνιες είχε κάνει χέρι. Το τρίτο γκολ φαίνεται πως δεν ήταν γραφτό για τον Παναθηναϊκό, που βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μαουρίτσιο στο 76' αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κι αντί να σκοράρει ο Παναθηναϊκός, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Αγρινίου διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με εκτέλεση πέναλτι του Μεντόσα στο 94'. 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (83' Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (78' Μολό), Βιγιαφάνιες (83' Μπουζούκης), Καρλίτος (67' Αγιούμπ), Μακέντα (78' Καμπετσής)

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης (80' Μεντίνα), Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις (60' Ταχάρ), Μάζουρεκ (60' Ντουάρτε), Αριγίμπι (70' Μεντόζα), Αζάντι (46' Βέργος)

ΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeague