Αθλητισμός|01.12.2020 19:32

Συγκλονίζει ο Γκροσζάν: «Δεν ήρθε η ώρα για να πεθάνω - Σκέφτηκα τον Λάουντα»

Newsroom

Για 28 δευτερόλεπτα ο Ρομέν Γκροσζάν ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο. Το ατύχημα που είχε στο γκραν πρι του Μπαχρέιν την περασμένη Κυριακή (29/11) ήταν το πιο τρομακτικό που έχει γίνει στις πίστες της Formula 1 την τελευταία δεκαετία. Ο Γάλλος πιλότος της Haas, ο οποίος αναρρώνει από τα εγκαύματα που έχει υποστεί στα χέρια συγκλονίζει με την περιγραφή όσων βίωσε την ώρα του σοκαριστικού τρακαρίσματος αλλά και με όσα πέρασαν από το μυαλό του την ώρα της σύγκρουσης και μέχρι να βγει έξω από το φλεγόμενο μονοθέσιό του. Μάλιστα αποκάλυψε ότι πέραν της οικογένειάς του, μια από τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό εκείνες τις τρομακτικές στιγμές ήταν ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα, ο οποίος είχε βγει ζωντανός σε ένα απ' τα πιο συγκλονιστικά ατυχήματα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Δεν ξέρω αν η λέξη θαύμα υπάρχει ή αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά στην περίπτωσή μου μπορώ να πω ότι δεν είχε έρθει η ώρα μου για να πεθάνω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο TF1 ο Ρομέν Γκροσζάν και πρόσθεσε αναφορικά με τις σκέψεις που έκανε: «Ενιωσα ότι κράτησε περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθέσιου και σκέφτηκα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του Νίκι Λάουντα. Σκέφτηκα όμως ότι δεν γινόταν να καταλήξω με αυτόν τον τρόπο, δεν γινόταν να τελειώσω έτσι την ιστορία μου στη Formula 1».

(AP)

Ο Γκροσζάν συνέχισε την συγκλονιστική εξομολόγησή του λέγοντας: «Και μετά σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να πεθάνω για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγω έξω. Εβαλα τα χέρια μου στη φωτιά για να απεγκλωβιστώ. Βγήκα έξω, τότε ένιωσα κάποιον να τραβάει τη στολή μου και έτσι ήξερα ότι ήμουν έξω από το μονοθέσιο».

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν και όσα αποκάλυψε ο Γκροσζάν για την αντίδραση των δύο γιων του, ηλικίας επτά και πέντε ετών. Μάλιστα ο πεντάχρονος Σιμόν του είπε πως πιστεύει ότι έχει μαγικές ικανότητες και πως έχει γύρω του μια ασπίδα αγάπης που τον προστάτευσε στο ατύχημα που είχε. «Αυτές είναι δυνατές λέξεις που βγαίνουν από το στόμα των παιδιών. Ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Σάσα, που είναι επτά ετών, σκέφτεται περισσότερο με τη λογική και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη. Ο μικρός μού ζωγράφισε μια εικόνα για τις πληγές του μπαμπά στα χέρια» είπε ο Γκροζάν.

Και πρόσθεσε για όσα αισθάνθηκε: «Φοβήθηκα περισσότερο για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, φυσικά για τα παιδιά μου που είναι η μεγαλύτερη πηγή υπερηφάνειας και ενέργειας, παρά για εμένα τον ίδιο».

 

Παραδέχθηκε πάντως ότι ψυχολογικά έχει υποστεί ένα τραύμα που θα χρειαστεί καιρό για να το ξεπεράσει. «Νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγη δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι που πρέπει να γίνει, διότι πραγματικά είδα τον θάνατο να έρχεται. Ακόμα και στο Χόλιγουντ δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε τέτοιες εικόνες. Είναι το μεγαλύτερο τρακάρισμα που έχω δει στη ζωή μου και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι ζωντανός και βλέπω πλέον τα πράγματα διαφορετικά. Ήταν σαν μια δεύτερη γέννηση. Είναι κάτι που θα στιγματίσει για πάντα τη ζωή μου».

T

HaasατύχημαΡομέν ΓκροσζάνGP ΜπαχρέινFormula 1