Αθλητισμός|05.12.2020 13:23

Champions League: Διασυρμός της Ρεάλ από Σαχτάρ, πρόκριση της Λίβερπουλ - Ολα τα γκολ

Γιάννης Σκόκας

Δεν έχει τελειωμό ο αγωνιστικός κατήφορος της Ρεάλ Μαδρίτης στο εφετινό Champions League. Οι Μερένχες κατόρθωσαν να ηττηθούν για δεύτερη φορά (!) στη φάση των ομίλων από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και κινδυνεύουν με αποκλεισμό. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν σε... άλλο γήπεδο και έπεσε θύμα των Ουκρανών που επανέλαβαν τον θρίαμβο (2-3) της Μαδρίτης καθώς επικράτησαν και στο Κίεβο με 2-0, κι εφόσον νικήσουν κατά την τελευταία αγωνιστική την Ιντερ στο Μιλάνο (ομολογουμένως δύσκολη αποστολή) θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς στην ισοβαθμία, έχουν το πλεονέκτημα με τη Ρεάλ που θα υποδεχτεί την Γκλάντμπαχ.

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου πάντως η Ιντερ πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα της Γκλάντμπαχ με 3-2 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πρόκειται για έναν όμιλο ορθάνοιχτο σε όλα τα σενάρια καθώς άπαντες μπορούν να προκριθούν αλλά και να αποκλειστούν! Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Γκλάντμπαχ 8, Σαχτάρ 7, Ρεάλ 7, Ιντερ 5.

Προηγουμένως, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε από το ξεκίνημα του ματς ότι δεν θα περνούσε εύκολες ώρες κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 57' οπότε ο Ντεντίνιο άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 82' με τον Σόλομον. Το πλέον ανησυχητικό για τους Μαδριλένους είναι ότι ακόμη και στο διάστημα που βρίσκονταν πίσω στο σκορ, δεν κατόρθωσαν στιγμή να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους και το βάρος της φανέλας που διαθέτουν. Ηταν Ρεάλ Μαδρίτης μόνο στο όνομα...

Για τον 4ο όμιλο η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 του Αγιαξ και εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ, ενώ η Αταλάντα που έμεινε στην ισοπαλία με την Μίντιλαντ (1-1) θα δώσει «τελικό» για την πρόκριση με τον Αίαντα στο Αμστερνταμ έχοντας πάντως το προβάδισμα καθώς βολεύεται και με την ισοπαλία (Βαθμολογία: Λίβερπουλ 12, Αταλάντα 8, Αγιαξ 7, Μίντιλαντ 1).

Για τον 3ο όμιλο, όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, η Σίτι και η Πόρτο αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) και οι Δράκοι θα ακολουθήσουν τους Πολίτες στην επόμενη φάση, ενώ οι Πειραιώτες και η Μαρσέιγ μετά τη νίκη των Μασσαλών θα παίξουν τα ρέστα τους για την τρίτη θέση (Βαθμολογία: Σίτι 13, Πόρτο 10, Ολυμπιακός 3, Μαρσέιγ 3). 

Για τον 1ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στη... μισή Μπάγερν, που είχε προκριθεί από την 4η αγωνιστική, δεν τα κατάφερε και μετά το 1-1 στο «Μετροπολιτάνο» είναι υποχρεωμένη να τα παίξει όλα για όλα την προσεχή εβδομάδα στην Αυστρία, στο μεγάλο ντέρμπι με την Σάλτσμπουρκ. Οι Αυστριακοί με το «διπλό» που πήραν στη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ (3-1) ελπίζουν σε πρόκριση, αρκεί να νικήσουν τους «ροχιμπλάνκος». Βαθμολογία: Μπάγερν 13, Ατλέτικο 6, Σάλτσμπουργκ 4, Λοκομοτίβ 3.

1o ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Σάλτσμπουργκ      1-3
(79΄πεν. Μίραντσουκ - 28΄,41΄ Μπερίσα, 81΄ Αντεγέμι)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν          1-1
(26΄ Ζοάο Φέλιξ - 86΄πεν. Μίλερ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρεάλ Μαδρίτης      2-0
(57΄ Ντεντίνιο, 83΄ Σόλομον)

Γκλάντμπαχ - Ίντερ                   2-3
(45΄+1, 76΄ Πλεά - 17΄ Νταμιάν, 64΄,73΄ Λουκάκου)

3ος ΟΜΙΛΟΣ 

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός                 2-1
(54΄πεν, 75΄πεν. Παγιέ - 33΄ Καμαρά)

Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι              0-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ - Άγιαξ                    1-0
(58΄ Τζόουνς)

Αταλάντα - Μίντιλαντ                 1-1
(79΄ Ρομέρο - 13΄ Σολτς)

Ρεαλ ΜαδρίτηςΣαχτάρ ΝτόνετσκChampions LeagueΛίβερπουλΑταλάνταΑτλέτικο ΜαδρίτηςΑγιαξΙντερΓκλάντμπαχΣάλτσμπουργκΠόρτο