Αθλητισμός|04.12.2020 00:14

Euroleague: Παναθηναϊκός από τα παλιά πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο

Newsroom

Ενας Παναθηναϊκός από τα παλιά έβγαλε αντίδραση στο Μιλάνο και πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Αρμάνι με 80-77 για τη 12η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε προ δύο ημερών από τη Βιλερμπάν, μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας αλλά και της πίεσης που δέχεται η ομάδα...

Η Αρμάνι αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό και γρήγορα πήρε προβάδισμα φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +9. Οι «πράσινοι» άρχισαν να βγάζουν αντίδραση και να ροκανίζουν τη διαφορά κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο -4 (22-18). Ο,τι ροκάνισε όμως η ομάδα του Βόβορα στο φινάλε της πρώτης περιόδου, το χαράμισε στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς βρέθηκε ξανά στο -15 (40-25), ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 42-30.

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε ρότα από τα μισά της τρίτης περιόδου διαφοροποιώντας προς το καλύτερο το παιχνίδι του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Και κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους τελειώνοντας την περίοδο στο 60-54, ενώ στο ίδιο (και σε καλύτερο) μοτίβο άρχισε και το τελευταίο δεκάλεπτο φτάνοντας στην ισοφάριση για πρώτη φορά από την έναρξη του παιχνιδιού (62-62).

Η Αρμάνι έκανε ένα μίνι σερί φτάνοντας στο +6 (70-64) αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πια... κανονική ομάδα και απάντησε με δικό του σερί παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα με 75-76 έπειτα από τρίποντα του Νέντοβιτς και του Παπαπέτρου. Κι είναι ενδεικτικό ότι στο β' ημίχρονο το σκορ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 33-46 για το Τριφύλλι.

Το παιχνίδι έγινε θρίλερ με την Αρμάνι να παίρνει ξανά προβάδισμα (77-76) αλλά τον Παναθηναϊκό να απαντά με κάρφωμα του Παπαγιάννη και με βολή του Νέντοβιτς για το 77-79. Στα 13'' η Αρμάνι αστόχησε με τον Σιλντς, ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε μία βολή, έχασε τη δεύτερη και έκοψε τη δυνατότητα από την Αρμάνι για να επιτεθεί...

ΠαναθηναϊκόςμπάσκετΑρμάνι ΜιλάνοEuroleague