Αθλητισμός|06.12.2020 21:37

Τζόλη εσύ σούπερ σταρ! Το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Δικέφαλο στο 2-0 επί του Αστέρα

Newsroom

Τι κι αν είναι μικρός, τι κι αν είναι άπειρος, τι κι αν εφέτος γράφει τα πρώτα του χιλιόμετρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Χρήστος Τζόλης έχει έρθει για να αφήσει το στίγμα του και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα. Και το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο. Ο απίθανος μικρός του ΠΑΟΚ πήρε την ομάδα του από το χέρι όταν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είχε αρχίσει να ζορίζει λόγω αποβολής του Ελ Καντουρι. Και με ένα απίθανο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς, οδήγησε τον Δικέφαλο στην επικράτηση με 2-0, που φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο -1 από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό (έχει ματς λιγότερο αλλά εκκρεμεί και το μεταξύ τους ντέρμπι).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι φανερά επηρεασμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα στην Κύπρο. Παρά τη διάθεση για να τρέξουν και να πιέσουν, οι παίκτες του Δικεφάλου δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο για να διασπάσουν την αποτελεσματική άμυνα του Αστέρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΟΚ έχασε τον Ροντρίγκο στο 17' με μυϊκό τραυματισμό, ενώ αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 37' λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί. Ο άσος του ΠΑΟΚ ανατράπηκε εντός περιοχής και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι αλλά στη συνέχεια της φάσης έχοντας μια διένεξη με τον Σουάρεθ που τον προκάλεσε χειροδικώντας, ο Ελ Καντουρί τον χτύπησε με κουτουλιά αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα (αρχικά ο Φωτιάς έδειξε κίτρινη αλλά έσπευσε στο VAR και άλλαξε την απόφασή του).

Ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακός στο πρώτο ημίχρονο που δεν μπόρεσε ούτε καν να απειλήσει (κάτι βέβαια που δεν έκανε ούτε ο Αστέρας), ενώ είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη φορά που πλησίασε στο γκολ καταγράφηκε στο 52' με κεφαλιά του Σβαμπ. Η πίεση αυξήθηκε από τον Δικέφαλο που στο 57' άγγιξε το γκολ έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο οποίος με τη... βοήθεια του αέρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Αστέρας απάντησε με μεγάλη φάση, την πρώτη του στο ματς, με τον Κρέσπι στο 63' που άγγιξε το γκολ. Το σουτ που έκανε όμως έφυγε ελάχιστα άουτ.

Και στην κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 64' με απίθανη ενέργεια και τρομερή εκτέλεση του Τζόλη, ο οποίος έφτασε τα οχτώ γκολ την τρέχουσα σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ μολονότι έπαιζε με δέκα πλέον... πετούσε φωτιές και έξι λεπτά αργότερα (70') και πάλι με τον ασταμάτητο Τζόλη κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς διαμορφώνοντας το 2-0.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Αντρ.Ζίβκοβιτς (88' Κρέσπο), Ελ Καντουρί, Τζόλης (88' Μουργκ), Σβιντέρσκι (67' Τσιγγάρας).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Σουάρεθ (60' Πασαλίδης), Άλβαρες (60' Τασουλής), Φερνάντεθ (78' Τζήμας), Βαλιέντε (60' Ιγκλέσιας), Τίλικα, Ριέρα, Σίτο (78' Γκόμεθ), Κρέσπι.

Χρήστος ΤζόληςΑστέρας ΤρίποληςΠΑΟΚSuperLeagueποδόσφαιρο