Αθλητισμός|09.12.2020 01:40

Champions League: Σόου Κριστιάνο και Γιουβέντους, μεγάλη πρόκριση της Λειψίας - Ολα τα γκολ

Newsroom

Σε... πάρτι μετέτρεψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο την επίσκεψή του στο Καμπ Νόου με τη Γιουβέντους για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League καθώς σκόραρε δύο γκολ (με εκτελέσεις πέναλτι) στη σπουδαία νίκη της ομάδας του επί της παραπαίουσας Μπαρτσελόνα με 0-3. Και δεν είναι μόνο το πρεστίζ για τον φοβερό και τρομερό Κριστιάνο, ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ σε 13 αγώνες στην έδρα των Καταλανών (!) αλλά και η πρωτιά που κατέκτησε στον όμιλο η Γιούβε καθώς κατόρθωσε να ξεπεράσει τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο Τορίνο με 0-2. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν μπαίνει σε περιπέτειες καθώς, ως δεύτερη πια, απέναντί της ενδέχεται να βρει κάποιο μεγαθήριο σε έναν πρόωρο τελικό.

Η βραδιά επίσης ήταν πανηγυρική για τη Λειψία και καταστροφική για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι εκπληκτικοί Γερμανοί του ταλαντούχου κόουτς Γιούλιαν Νάγκελσμαν επικράτησαν 3-2 της Γιουνάιτεντ εντός έδρας και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους 16 του Champions League σε αντίθεση με τους Κόκκινους Διαβόλους που θα αρκεστούν με το Europa League.

Βεβαίως για τον ίδιο όμιλο άκρως επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Παρί με την Μπασακσεχίρ που διεκόπη προτού συμπληρωθεί το 20λεπτο λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς του Ρουμάνου τέταρτου διαιτητή Σεμπάστιαν Κολτσέσκου προς τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας Πιερ Γουεμπό. Ο τέταρτος, όταν κάλεσε κοντά του τον διαιτητή για να του υποδείξει να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον Γουεμπό έπειτα από διαμαρτυρία, του είπε «αυτός ο μαύρος...» (ή ο νέγρος κατά άλλους) γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη των ανθρώπων της Μπασακσεχίρ, οι οποίοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ουδέποτε επέστρεψαν. Μάλιστα στο πλευρό τους είχαν και τους σούπερ σταρ της Παρί Νεϊμάρ και Μπαπέ, οι οποίοι ζήτησαν να αποχωρήσει από το γήπεδο ο Ρουμάνος τέταρτος διαιτητής. Μάλιστα ο Μπαπέ με μήνυμά του στα social media στάθηκε στο πλευρό του Γουεμπό.

T

Το παιχνίδι, σύμφωνα με απόφαση της UEFA, θα συνεχιστεί τελικά την Τετάρτη (9/12) στις 19.55 με νέα διαιτητική ομάδα από το 13ο λεπτό. Και πάλι όμως η Παρί έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση ακόμη και με ήττα από τη στιγμή που έχασε η Γιουνάιτεντ. Εκείνο που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι αν θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο ή δεύτερη πίσω από τη Λειψία.

Στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, η Λάτσιο προκρίθηκε (μετά από 20 χρόνια!) δια πυρός και σιδήρου στους 16 αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στη Ρώμη από την Κλαμπ Μπριζ που έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 92' για να πάρει τη νίκη και το εισιτήριο. Ωστόσο θα συνεχίσει στο Europa League. Στο άλλο ματς, η Ντόρτμουντ νίκησε με ανατροπή 1-2 στη Ζενίτ και κλείδωσε την πρωτιά στον όμιλο.

Για τον 5ο όμιλο που ήταν και ο πλέον αδιάφορος καθώς η Τσέλσι και η Σεβίλλη είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την περασμένη αγωνιστική, οι μεν Λονδρέζοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με την Κρασνοντάρ, οι δε Σεβιγιάνοι επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Ρεν.

5ος όμιλος

Τσέλσι - Κρασνοντάρ 1-1 (28' Ζορζίνιο / 24' Καμπελά)

Ρεν - Σεβίλλη 1-3 (86' πεν. Ρουτέρ / 32' Κουντέ, 45+2' 81' Εν-Νεσιρί)

Βαθμολογία

Τσέλσι 14

Σεβίλλη 13

Κρασνοντάρ 5

Ρεν 1

6ος όμιλος

Λάτσιο - Μπριζ 2-2 (12' Κορέα, 27' πεν. Ιμόμπιλε / 15' Φόρμερ, 76' Βάνακεν)

Ζενίτ - Ντόρτμουντ 1-2 (16' Ντριούσι / 68' Πίστσεκ, 79' Βιτσέλ)

Βαθμολογία

Ντόρτμουντ 13

Λάτσιο 10

Μπριζ 8

Ζενίτ 1

7ος όμιλος

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους 0-3 (13' πεν. 52' πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο, 20' ΜακΚένι)

Ντινάμο Κιέβου - Φερεντσβάρος 1-0 (60' Ποπόβ)

Βαθμολογία

Γιουβέντους 15

Μπαρτσελόνα 15

Ντινάμο Κιέβου 5

Φερεντσβάρος 1

8ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ 0-0 (διακοπή)

Λειψία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 (2' Ανχελίνο, 13' Χαϊντάρα, 69' Κλάιφερτ / 80' πεν. Φερνάντες, 83' Πογκμπά)

Βαθμολογία

Λειψία 12

Παρί 9*

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

Μπασακσεχίρ 3

Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςΛάτσιοΠαρί Σεν ΖερμένΓιουβέντουςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛειψίαChampions LeagueΣεμπάστιαν ΚολτσέσκουΜπασακσεχίρΜπαρτσελόναΜπορούσια ΝτόρτμουντΚλαμπ Μπριζ