Αθλητισμός|14.12.2020 17:10

Πέθανε ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ

Newsroom

Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί η είδηση του θανάτου του Ζεράρ Ουγιέ. Μετά τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πάολο Ρόσι ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 73 ετών, μία ημέρα αφότου είχε επιστρέψει σπίτι του από επέμβαση στην καρδιά.

Η είδηση του θανάτου του διάσημου Γάλλου τεχνικού, με σημαντική παρουσία σε Λίβερπουλ και Λιόν, προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Γάλλος τεχνικός είχε μόλις επιστρέψει σπίτι του, ύστερα από μία επέμβαση στην καρδιά που τον κράτησε σε νοσοκομείο του Παρισιού για τρεις εβδομάδες. Γενικότερα τα τελευταία χρόνια ο Ουγιέ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από καρδιολογικά προβλήματα.

O Ζεράρ Ουγιέ ήταν ο άνθρωπος που αρχικά ανέβασε τη Λανς στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου κι έπειτα οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο της πρωτάθλημα το 1986. Πήρε τρεμπλ με τη Λίβερπουλ το 2001 καταφέρνοντας να οδηγήσει τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε μέρες θριάμβου με League CupΚύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο UEFA στον αλησμόνητο τελικό με την Αλαβές αλλά και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Όταν αποχώρησε από το «Άνφιλντ» το 2004 αντικαταστάθηκε από τον Ράφα Μπενίτεθ και ο Ουγιέ επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πανηγύρισε back-to-back πρωταθλήματα με την Λυών το 2006 και το 2007. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Γαλλία κάτω των 18 ετών στην κατάκτηση του Euro 1996, ενώ το 1992 είχε βρεθεί στο «τιμόνι» των ανδρών, αποχωρώντας έναν χρόνο αργότερα έχοντας όμως αποτύχει να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994. Στο φινάλε της καριέρας του βρέθηκε για λίγο και στην Άστον Βίλα, τη σεζόν 2010-2011...

ΛίβερπουλΖεράρ Ουγιέθάνατοςπροπονητής