Αθλητισμός|18.12.2020 23:47

Γιουσουφά Μουκοκό: Το παιδί φαινόμενο της Ντόρτμουντ νεαρότερος σκόρερ στην Bundesliga

Newsroom

Ο Γιουσουφά Μουκοκό έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga με ένα εκπληκτικό γκολ, όμως τα αμυντικά κενά της Ντόρτμουντ έφεραν νέα ήττα με 2-1 που την απομακρύνει ουσιαστικά από τον τίτλο. Θρίαμβος για την έκπληξη του πρωταθλήματος Ουνιόν Βερολίνου.

Επειδή άλλαξε προπονητή δεν σημαίνει ότι άλλαξε συνήθειες. Τα αμυντικά κενά βγάζουν μάτι, κάθε κατεβασιά του αντιπάλου μυρίζει γκολ. Το βράδυ ήταν ιστορικό για το νέο παιδί - θαύμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον Γιουσουφά Μουκοκό, αλλά ως εκεί. Ο μικρός σε ηλικία 16 ετών και 28 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga, όμως το γκολ του συνδυάστηκε με ήττα για τους Βεστφαλούς. Η εκπληκτική Ουνιόν Βερολίνου βρήκε δύο γκολ από ισάριθμα κόρνερ και με το 2-1 πλησίασε στον πόντο την Ντόρτμουντ στην ζώνη του Champions League!

Ο νέος προπονητής Έντιν Τέρζιτς άλλαξε την ψυχολογία, όχι όμως και την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Από δύο εκτελέσεις κόρνερ και ισάριθμες κακές αντιδράσεις της άμυνας του ο Αβονίγι (57’) και ο Φρίντριχ (78’) σκόραραν δύο φορές, κόντρα στην ροή του ματς. Η Ντόρτμουντ είχε ισοφαρίσει άμεσα με ένα τρομερό αριστερό βολέ του Μουκοκό (60’), όμως για μία ακόμα φορά ήταν φλύαρη, αναποτελεσματική, δείχνοντας ότι δεν έχει φέτος εκείνο το μέταλλο που χρειάζεται για να διεκδικήσει τον τίτλο.

ποδόσφαιροΓιουσουφά ΜουκοκόΟυνιόν ΒερολίνουBundesligaΜπορούσια Ντόρτμουντ