Αθλητισμός|20.12.2020 21:54

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Ιπτάμενος Ισλανδός χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο

Newsroom

Με μια αριστοτεχνική εκτέλεση κόρνερ του σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια, μια έξυπνη κεφαλιά-πάσα του εξαιρετικού Σβιντέρσκι και κυρίως μια δεύτερη κεφαλιά-δυναμίτης του... ιπτάμενου Ισλανδού Ινγκασον, ο οποίος κυριάρχησε στον αέρα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ και επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Super League. Ο Δικέφαλος που προηγήθηκε με γκολ του Σβιντέρσκι, ήταν ανώτερος απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο και πολύ καλά στημένο αντίπαλο και πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη που τον φέρνει στο -5 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο περιμένει στο εξ αναβολής ντέρμπι της 13ης Ιανουαρίου.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός που λίγο πριν το ματς έχασε τους Κουρμπέλη και Διούδη με προβλήματα τραυματισμών και που προσωρινά ισοφάρισε με τον Αϊτόρ, είχε θετική παρουσία στην Τούμπα κι έδειξε ότι έχει επανέλθει σε μία αγωνιστική... κανονικότητα επί των ημερών του Λάζλο Μπόλονι αλλά έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί που είχε δημιουργήσει μετά τις επικρατήσεις με Παναιτωλικό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση για να πιέσει και το κατόρθωσε στο πρώτο δεκάλεπτο δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά την πρώτη φορά που γύρισε την μπάλα με υπομονή κατόρθωσε να φτάσει και στο γκολ. Στο 11' ο Γιαννούλης σέντραρε στο πίσω δοκάρι του Παναθηναϊκού εκεί όπου ο Σβιντέρσκι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Μάλιστα ο Πολωνός έσπευσε να αφιερώσει το τέρμα που πέτυχε στον άτυχο Μούσα Ουαγκέ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι με τον Αρη.

Αμεσα όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Στο 16' έπειτα από γέμισμα των «πρασίνων», ο Μακέντα έκανε κεφαλιά-ασίστ και ο Αϊτόρ πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας 1-1 σε μια φάση που η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στο ύπνο...

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναπάρει τα ηνία στο παιχνίδι αλλά ο Ξενόπουλος είχε εξαιρετική αντίδραση στο 19' οπότε ο Σβιντέρσκι σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή.

Το ίδιο ζευγάρι πρωταγωνίστησε και στο 43' οπότε και πάλι ο εξαιρετικός Ξενόπουλος απέτρεψε το γκολ για τον ΠΑΟΚ έπειτα από προβολή του Σβιντέρσκι.

Το β' ημίχρονο ήταν κάκιστο και με πολλά λάθη μέχρι το 60' καθώς οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν συναγωνισμό λαθών. Σταδιακά όμως ο ΠΑΟΚ άρχισε να αποκτά υπομονή στο παιχνίδι του και πιο ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Κι αφού απείλησε με σουτ του Ζίβκοβιτς στο 63', βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 65'. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σβιντέρσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Ινγκασον με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ και στο 77' έπειτα από κεραυνό του Ντόουγκλας Αουγκούστο που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ξενόπουλου. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 88' με τον Χατζηγιοβάννη που σούταρε άουτ από πλάγια θέση.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (82' Κρέσπο), Γιαννούλης, Ντόουγκλας (89' Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (71' Σβαμπ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (89' Περέιρα), Σβιντέρσκι (81' Τσόλακ).

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (88' Μπουζούκης), Πούγγουρας (82' Αλεξανδρόπουλος), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82' Εμμανουηλίδης), Βιγιαφάνιες (72' Καρλίτος), Μακέντα (72' Ιωαννίδης).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚποδόσφαιροΒασίλης Ξενόπουλος