Αθλητισμός|22.12.2020 15:56

AEK: Στην έξοδο ο Καρέρα, φαβορί ο Χιμένεθ, εξετάζονται Πογιέτ κι άλλοι δύο υποψήφιοι

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του Μάσιμο Καρέρα από τον πάγκο της ΑΕΚ άρχισε μετά τη νέα γκέλα των Κιτρινόμαυρων στο παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Ιταλός κόουτς δεν μπόρεσε να επαναφέρει την Ενωση στον δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων κι έπειτα από μια σειρά χαμένων παιχνιδιών που κόστισαν βαθμολογικά αλλά και κακών εμφανίσεων, η συνεργασία του με την ομάδα οδεύει προς το τέλος. Ο επικεφαλής της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, αλλά όλα δείχνουν διαζύγιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA ήδη έχει αναπτυχθεί έντονη προπονητολογία με τα... κλασικά ονόματα να έρχονται στο προσκήνιο. Ηδη το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται πρώτο στη σχετική λίστα καθώς πάντοτε ο Ισπανός έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει την ομάδα και την ελληνική πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Παράλληλα, στο ρόστερ υπάρχει και έντονο το λάτιν στοιχείο κάτι στο οποίο θα «κουμπώσει» πιο εύκολα ένας προπονητής της ίδιας κουλτούρας. Για τους λόγους αυτούς ο Χιμένεθ αποτελεί το φαβορί, ενώ είναι και ο ίδιος δεν κρύβει τη βούλησή του για να επιστρέψει στην ΑΕΚ για την τέταρτη θητεία του!

Από εκεί και πέρα, ένας ακόμη παλιός γνώριμος εξετάζεται. Ο λόγος για τον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε περάσει από τον πάγκο της ομάδας. Πρόκειται όμως για πιο δύσκολη περίπτωση τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας-συνεργασίας με τη διοίκηση. Παράλληλα πάντως, εξετάζονται άλλες δύο περιπτώσεις προπονητών, τα ονόματα των οποίων επί του παρόντος δεν έχουν διαρρεύσει.

Μανόλο ΧιμένεθποδόσφαιροΓκουστάβο ΠογιέτΑΕΚΜάσιμο Καρέρα