Αθλητισμός|27.12.2020 22:51

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ και έπιασε δουλειά

Newsroom

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε στην Αθήνα, ολοκλήρωσε το τυπικό σκέλος για τη συμφωνία με την ΑΕΚ για την υπογραφή των συμβολαίων και έπιασε αμέσως δουλειά. Αλλωστε, ο 56χρονος Ισπανός κόουτς έχει μπροστά μπόλικη δουλειά αλλά και λίγο χρόνο καθώς το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας θα είναι εκείνο με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης στις 3 Ιανουαρίου.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων, η Ενωση ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χιμένεθ με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και με στόχο την άμεση αγωνιστική βελτίωση της ομάδας που έχει μείνει πίσω στη μάχη για το πρωτάθλημα. Ο Χιμένεθ αν μη τι άλλο είναι ο σημαντικότερος, ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ΑΕΚ την τελευταία 20ετία έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο το 2011 και το πρωτάθλημα το 2018. Αυτή είναι η τέταρτη του στους Κιτρινόμαυρους. «Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι και πάλι εδώ! Κόουτς, καλώς επέστρεψες σπίτι σου!», αναφέρει το χαρακτηριστικό μήνυμα της ΑΕΚ.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μανόλο Χιμένεθ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκινά την τέταρτη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011 και του πρωταθλήματος το 2018, όντας ο τρίτος σε συμμετοχές προπονητής στην ιστορία της.

Είναι γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1964 στην πόλη Αραάλ της Ανδαλουσίας και έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως αριστερός οπισθοφύλακας στην ομάδα της Σεβίλλης (1984-97), αλλά και στην Εθνική Ισπανίας με 15 συμμετοχές τη διετία 1988-90 (με δύο αγώνες στο Μουντιάλ του 1990). Ως προπονητής εργάστηκε αρχικά για μια επταετία (2000-07) στην δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης (Sevilla Atletico) και τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε την πρώτη ομάδα στη θέση του Χουάντε Ράμος. Την οδήγησε στη φάση των 16 του Champions League 2009-10, αλλά τον Μάρτιο του 2010 η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε.

Ακολούθησε η θητεία του στην ΑΕΚ για σχεδόν έναν χρόνο (Οκτώβριος 2010 - Οκτώβριος 2011), όταν και οδήγησε την Ένωση στην κατάκτηση του Κυπέλλου της σεζόν 2010-11, με νίκη 3-0 επί του Ατρόμητου στον τελικό. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Primera Division και την Ρεάλ Σαραγόσα για ενάμιση χρόνο και ακολούθως εργάστηκε στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ. Στην ΑΕΚ επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2017, αντικαθιστώντας τον Ζοζέ Μοράις και ήταν ο προπονητής της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2017-18, του πρώτου για την Ένωση έπειτα από 24 χρόνια!

Πριν από αυτό το επίτευγμα, είχε καταφέρει να την οδηγήσει στην πρωτιά των Play Offs της σεζόν 2016-17, ενώ μαζί του η ΑΕΚ επέστρεψε στους ομίλους του Europa League το 2017-18 και έφτασε μέχρι τη φάση των 32 με ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί δέκα αγώνων. Επίσης, επί των ημερών του οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας το 2017 και το 2018. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε εν νέου στην Ισπανία για να αναλάβει τη Λας Πάλμας, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2019 ανέλαβε για ακόμη μια φορά την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι. Τη σεζόν 2019-20 εργάστηκε στην Αλ Ουάχντα του Άμπου Ντάμπι.
Μανόλο, καλωσόρισες σπίτι σου!

Χιμένεθ: «Οταν με καλεί η ΑΕΚ...»

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να αφήσω την οικογένειά μου. Φέτος δεν ήθελα να δουλέψω γιατί είχα μείνει πολύ καιρό εκτός Ισπανίας. Αλλά πάντα το έλεγα ότι αν δυο ομάδες πολύ ξεχωριστές για εμένα με καλέσουν, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι δεν ακούω. Η μία από αυτές είναι η ΑΕΚ. Έγινε λοιπόν η κλήση από την ΑΕΚ και η επιστροφή μου ήταν σίγουρη», είπε αρχικά στο AEK TV ο Ισπανός τεχνικός.

«Για εμένα είναι τιμή να είμαι ένας άνθρωπος της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ συναίσθημα και εγώ είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με τη λογική. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Θα μπορούσα να είμαι σε άλλες χώρες, σε άλλα μέρη, σε άλλα πρωταθλήματα. Απλά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η Αθήνα και η ΑΕΚ και αποφάσισα να είμαι εδώ», συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Όταν ένας προπονητής έρχεται στα μισά της περιόδου υπάρχει κάποιος λόγος για αλλαγές. Όλοι ξέρουμε ότι συνήθως αυτό το πληρώνει ο προπονητής. Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει φιλοδοξίες. Είναι μια ομάδα με απαιτήσεις. Σέβομαι τη δουλειά του Καρέρα. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τα καλά και να διορθώσω τα υπόλοιπα. Δεν θα είναι εύκολο όμως. Στα μισά της περιόδου δεν είναι το πρότζεκτ του νέου προπονητή οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Και μια ομάδα όπως η ΑΕΚ απαιτεί να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να κάνουμε θυσίες».

Μανόλο ΧιμένεθΑΕΚποδόσφαιρο