Αθλητισμός|05.01.2019 17:13

Παναθηναϊκός: Τα δίνει όλα για την απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ

Newsroom

Η ήττα και κυρίως η κακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φέρνει εξελίξεις στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ετσι, οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ Σον Κιλπάτρικ (29, 1.93μ.), ενός παίκτη με πολυετή θητεία στο ΝΒΑ.

Οπως αναφέρει το SDNA, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλους ύστερα από εισήγηση του Ρικ Πιτίνο, έχει αποφασίσει να ενισχύσει την ομάδα και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Αμερικανού προκειμένου να εξασφαλίσει το «ΟΚ». 

Ο 29χρονος απόφοιτος του πανεπιστημίου του Cincinnati έχει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ καθώς μετρά 157 παιχνίδια στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου (10,3π. ανά ματς), στο οποίο μάλιστα δεν ήταν ρολίστας, αλλά είχε θέση πρωταγωνιστή.

Ενδεικτική εξάλλου είναι και η στάση που κρατούσαν οι ατζέντηδες του παίκτη στην αρχή της χρονιάς, όταν δεν υπήρχε ως ενδεχόμενο στο «τραπέζι» η περίπτωση ο παίκτης να έρθει στην Ευρώπη μιας και το project του είναι για επίπεδο ανώτερο της Euroleague, χωρίς όμως να βρεθεί τελικά η πρόταση που αναζητούσε.

Ο Κιλπάτρικ έχει αγωνιστεί συνολικά σε έξι ομάδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μεταξύ των οποίων και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο την σεζόν 2017-18. Από τα νούμερα που είχε την περσινή σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς σε εννέα παιχνίδια, που σκόραρε 15,4 πόντους κατά μέσο όρο επιβεβαιώνεται η ικανότητά του στο εύκολο καλάθι.

Όσον αφορά την πιο «γεμάτη» του σεζόν, αυτή ήταν με τους Μπρούκλιν Νετς (70 παιχνίδια), όταν και σκόραρε 13,1 πόντους ανά ματς.

ΠαναθηναϊκόςΣον Κιλπάτρικμπάσκετ