Αθλητισμός|04.01.2021 19:40

Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Γιώργος Βόβορας από τον πάγκο

Newsroom

Δεν μακροημέρευσε στον Παναθηναϊκό ως head coach ο Γιώργος Βόβορας καθώς αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο 43χρονος προπονητής, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι πήρε προαγωγή από βοηθός σε πρώτος, πλήρωσε τις μέτριες εμφανίσεις του «τριφυλλιού» και την έλλειψη σταθερότητας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στη Euroleague. Η πρώτη ήττα στην Basket League από το Λαύριο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση από τη διοίκηση για αλλαγή προπονητή. Ηδη αναζητείται ο διάδοχός του καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7/1) και με την ΑΕΚ (10/1).

Επί της ουσίας πάντως, ο Γιώργος Βόβορας πλήρωσε κυρίως το γεγονός της μετάβασης του Παναθηναϊκού σε χαμηλότερο επίπεδο απ' ό,τι βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια τόσο σε οικονομικά μεγέθη όσο και ως προς την ποιότητα του ρόστερ. Το μεσημέρι της Δευτέρας (4/1) υπήρξε συνάντηση του Ελληνα coach με τη διοίκηση, όπου συμφωνήθηκε η κοινή συναινέσει διακοπή της συνεργασίας τους. Αλλωστε, αποχωρεί από το «τριφύλλι» ως φίλος έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς τη διάθεση, την εργατικότητα και την αφοσίωση που επέδειξε. Δεν μπόρεσε όμως να δημιουργήσει την κατάλληλη χημεία με τους παίκτες με αποτέλεσμα η εικόνα της ομάδας να μην είναι καλή.

Ο ίδιος πάντως είχε προβλέψει το τέλος του απ' τον Παναθηναϊκό από τη μέρα που πήρε προαγωγή για πρώτος προπονητής! «Την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με τη διοίκηση και συμφωνήσαμε, πήγα στο σπίτι και η γυναίκα μου με είδε στεναχωρημένο. Της είπα ότι υπέγραψα ότι κάποια στιγμή θα φύγω από τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η μοίρα της δουλειάς μας. Όμως αυτό είναι το πιο δύσκολο είναι που μας αρέσει. Είναι κάτι που ζούμε όλοι οι προπονητές» εξομολογήθηκε προ διμήνου σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Cosmote TV.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γιώργο Βόβορα. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία υπήρξε μέλος της οικογένειάς μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Το «ευχαριστώ» του Βόβορα

Ο Γιώργος Βόβορας αφού πήγε στο ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την οικογένεια του Παναθηναϊκού, της οποίας νιώθω μέλος, έπειτα από τα όσα έζησα εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Κρίναμε πως για το καλό του συλλόγου έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στην ομάδα. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό». Στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκονται, μέχρι να βρεθεί ο νέος κόουτς, οι Θανάσης Γιαπλές και Κώστας Χαραλαμπίδης.

Επίσκεψη της Θύρας 13

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Θύρας 13 που διαμαρτυρήθηκε για την εικόνα της ομάδα και ζήτησε απ' τους παίκτες να σοβαρευτούν. «Σας στηρίζουμε, αλλά σοβαρευτείτε και δείξτε σεβασμό στη φανέλα που φοράτε», είπαν χαρακτηριστικά προς τους παίκτες.

ΠαναθηναϊκόςBasket LeagueΓιώργος ΒόβοραςEuroleagueπροπονητήςμπάσκετ