Αθλητισμός|10.01.2021 00:22

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Πέρασε από το Αγρίνιο, έφτασε 30 ματς χωρίς ήττα

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και συνέχισε το εντυπωσιακό αήττητο σερί 30 αγώνων που διατηρεί στα εκτός έδρας παιχνίδια (τελευταία ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ) αλλά και στην εφετινή Super League έπειτα από 15 αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-1 του εξαιρετικού Παναιτωλικού που έκανε ό,τι μπορούσε για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση, αλλά εν τέλει έμεινε μόνο με τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που βρήκε το νικητήριο γκολ από τον ασταμάτητο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα, βρέθηκε στο +9 από τον δεύτερο Αρη και στο 13 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, που έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με γκολ από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 4' οι «ερυθρόλευκοι» αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, ο Ντρέγκερ κινήθηκε από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και έστρωσε προς το σημείο του πέναλτι όπου ο επερχόμενες Φορτούνης με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ (0-1).

Στην  επόμενη φάση που έγινε στο 5' οι παίκτες του Παναιτωλικού διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για πέναλτι σε σπρώξιμο του Ρέαμπτσιουκ πάνω στον Ντίας, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης και το VAR θεώρησαν ότι δεν υπήρξε παράβαση. Η συνέχεια του α' ημιχρόνου είχε ρυθμό όχι όμως και φάσης πέραν μιας απειλής του Ολυμπιακού με τον Μασούρα στο 35'.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο (Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς αντί Φορτούνη και Μπρούμα) αλλά ο Παναιτωλικός πλήρωσε τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα καθώς στο 48' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Και τι γκολ μάλιστα: ο Αριγίμπι σέντραρε και ο Ταχάρ με καταπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τζολάκη (1-1).

Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε μετά το γκολ του Ταχάρ και στο 65' πήρε και πάλι προβάδισμα (1-2) με πλασέ του Ελ Αραμπί. Ολα τα λεφτά ωστόσο ήταν η ασίστ του Βαλμπουενά, ο οποίος σχεδόν πέφτοντας στο έδαφος έβγαλε μια τρομερή πάσα προς τον Μαροκινό σκόρερ, ο οποίος έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού... απαγορεύοντας στον Παναιτωλικό να πλησιάσει στο τέρμα του Τζολάκη. Στο τέλος του ματς ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο και στον Χασάν, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα δύο μήνες μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό.

Παναιτωλικός: Κνετ, Μεντίνα (84' Ντάλσιο), Μαλής, Κωνστανόπουλος, Βάντερσον (70' Περέιρα), Αρσούρα, Ταχάρ (85' Τσιγγάρας), Αριγίμπι (70' Αριγίμπι), Μάζουρεκ, Ντίας, Αζάντι (62' Βέργος).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (85' Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπρούμα (46' Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (46' Βαλμπουενά), Μασούρας (59' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (92' Χασάν).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠαναιτωλικόςποδόσφαιρο