Αθλητισμός|10.01.2021 23:08

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Κρίστοφερ Μαμπουλού

Newsroom

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία μόλις 31 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Κρίστοφερ Μαμπουλού (Christopher Maboulou). Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, ο Κονγκολέζος άσος υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στη συνοικία Μονφερμέιγ στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Μαμπουλού είχε παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποσυρθεί προσωρινά τη διετία 2011-13 αλλά και για έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ και τη Super League το καλοκαίρι του 2017.

Γεννημένος στις 19 Μαρτίου 1990 στο Μονφερμέιγ, ο Μαμπουλού, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αγωνίστηκε στη Σατορού και την Μπαστιά προτού έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Μάλιστα, έπαιξε σε 22 ματς πρωταθλήματος την περίοδο 2016-17, πέτυχε τρία γκολ, μοίρασε τρεις ασίστ και άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά αποχώρησε από τα Ιωάννινα στο τέλος της σεζόν. Εν συνεχεία, κι αφού έμεινε εκτός γηπέδων για έναν χρόνο, επανεμφανίστηκε το 2018 στη Νανσί, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο ανήκε στο δυναμικό της Τονόν Εβιάν.

«Συντετριμμένη όλη η οικογένεια του ΠΑΣ έχασε το δικό της Christopher Maboulou που άφησε την τελευταία του πνοή παίζοντας ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Σε ευχαριστούμε για όλα και θα σε θυμόμαστε πάντα για όσα ζήσαμε μαζί», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

T

θάνατοςποδόσφαιροΠΑΣ Γιάννινα