Αθλητισμός|07.01.2019 12:48

Παναθηναϊκός: Υποχρεώσεις 1,4 εκατ. € µέχρι τις 20 Ιανουαρίου!

Κώστας Γουλής

Η χρηµατοδότηση των επόµενων βασικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού είναι τούτη τη στιγµή ένα από τα βασικά ζητούµενα στο «τριφύλλι», προκειµένου να συνεχιστεί µε µεγαλύτερη ηρεµία η (εξωαγωνιστική) «µάχη» που δίνεται καθηµερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ στο κοµµάτι της αδειοδότησης, όπως περιέγραψε γλαφυρά και ο Νίκος Νταµπίζας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Την περασµένη εβδοµάδα η πλευρά Αλαφούζου έβαλε 250.000€ στον λογαριασµό της ΠΑΕ και µαζί µε το µικρό αποθεµατικό που υπήρχε, και άλλες 250.000€ που µπήκαν από τη δόση χορηγίας του ΟΠΑΠ, πληρώθηκαν Εφορία, ασφαλιστικά και οι διακανονισµοί µε Μολέδο, Λουτσιάνο, Στραµατσόνι, Σαµπά, Λεντέσµα, Βέµερ, Νιούκαστλ, Κορίνθιανς και Μπούρµπο. Από εκεί και πέρα, µέσα στις δύο προσεχείς εβδοµάδες θα χρειαστεί 1,4 εκατ. € για τις επόµενες πληρωµές.

Οι 800.000€ αφορούν τη δόση Δεκεµβρίου των παικτών, που προγραµµατίζεται να πληρωθεί έως τα µέσα της άλλης εβδοµάδας, ενώ απαιτούνται άλλες 600.000€ για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, τους διακανονισµούς που «τρέχουν» και αυτούς που είναι ένα... βήµα από τη συµφωνία.

Στην επαφή που είχε προ ηµερών πάντως ο Αλαφούζος µε τους οικονοµικούς συνεργάτες του και µε τον Νταµπίζα ήταν απόλυτος πως τα χρήµατα θα εισρεύσουν στο διάστηµα που δεσµεύτηκε.

Μέχρι την 21η Ιανουαρίου, όταν ολοκληρώνεται η τρέχουσα αύξηση µετοχικού κεφαλαίου των 10 εκατ. € (χωρίς να... διαφαίνονται στον ορίζοντα άλλα χρήµατα από τον Πιεµπονγκσάντ), ο Αλαφούζος θα έχει καλύψει -εφόσον µπει και αυτό το 1,4 εκατ. €- περίπου τα 3,5 εκατ. € αυτής, ανεβάζοντας το (διπλό) µετοχικό ποσοστό του στο 89%. 

Δίχως να υπολογίζεται σε αυτά το (περίπου) 1 εκατ. € που έβαλε η πλευρά του Ταϊλανδού τον Νοέµβριο, το οποίο θα παρακρατηθεί ως ρήτρα. Μετά, δε, το πέρας της ΑΜΚ, οπότε και εκπνέει το ιδιωτικό συµφωνητικό που υπεγράφη µε τον Παϊρότζ στις 6/10, αναµένεται τοποθέτηση της πλευράς Αλαφούζου για το διαφαινόµενο «ναυάγιο».

«Εκλεισε» ο Σιαµπάνης

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε πλέον σε όλα µε τον Μάριο Σιαµπάνη για τριετές συµβόλαιο µε ηµεροµηνία έναρξης την 1η Ιουλίου. Και εντός των επόµενων ηµερών ο Νταµπίζας θα κάνει επαφή και µε τον ΠΑΟΚ, για να προσπαθήσουν να βρουν µια «φόρµουλα» µετακίνησης του 19χρονου γκολκίπερ στο «Γ. Καλαφάτης» από τώρα.

Ο «Κίκο» Μακέντα εξακολουθεί να προπονείται ατοµικά, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεµµα, και ο Γιώργος ∆ώνης σχεδιάζει το πλάνο του για το πρώτο µατς Κυπέλλου µε τη Λαµία (Πέµπτη), δίχως τον Ιταλό, που «τρέχει» για να προλάβει το µατς της προσεχούς αγωνιστικής στο πρωτάθληµα. Στον αντίποδα, οι Μουνιέ, Κουλιµπαλί, που αγωνίστηκαν κανονικά στο προπονητικό δίτερµα του Σαββάτου, θα είναι διαθέσιµοι έπειτα από δύο µήνες απουσία.

Μάριος ΣιαμπάνηςΦεντερίκο ΜακένταΠαναθηναϊκός