Αθλητισμός|21.01.2021 19:26

Κίνηση-έκπληξη από τον Ρικ Πιτίνο: Αγοράζει τη γαλλική Ορτέζ

Newsroom

Ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οχι όμως μόνο ως προπονητής αλλά και ως επενδυτής! Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «République des Pyrénées» ο 68χρονος Αμερικανός κόουτς μαζί με τον παλαίμαχο NBAer, Τζαμάλ Μάσμπερν και τον άλλοτε συνεργάτη του στους Νιου Γιορκ Νικς, Στου Τζακσον, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση της ιστορικής γαλλικής ομάδας Ορτέζ προκειμένου να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της.

Μετά από δύο θητείες στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Hall of Famer προπονητής της Εθνικής μπάσκετ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ως επενδυτής σε ένα αμιγώς μπασκετικό fund με επικεφαλής τον Μάσμπερν, o οποίος έπαιξε στο ΝΒΑ επί 11 χρόνια με τις φανέλες των Μάβερικς, Χιτ και Χόρνετς. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για ένα deal που δύσκολα θα χαλάσει καθώς προηγήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Η Ορτέζ είναι μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της γαλλικής λίγκας. Εχει κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, τρεις φορές το Κύπελλο, αλλά και το Κύπελλο Κόρατς το 1984. Εδώ και καιρό όμως κινείται στη μετριότητα.

T

μπάσκετΟρτέζΡικ Πιτίνο