Αθλητισμός|28.01.2021 00:26

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ 1-2: Εσκασε «βόμβα» μεγατόνων στο Ολντ Τράφορντ

Newsroom

Βόμβα μεγατόνων έριξε στο Ολντ Τράφορντ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ καθώς επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 20ή αγωνιστική της Premier League. Η ουραγός του αγγλικού πρωταθλήματος, που μέχρι την Πρωτοχρονιά είχε όλους κι όλους δύο βαθμούς από δύο ισοπαλίες, έκανε εμφάνιση... πρωταθλήτριας στην έδρα της Γιουνάιτεντ, η οποία προσγειώθηκε απότομα μετά από 13 σερί παιχνίδια δίχως ήττα στην Premiership.

Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ που είχε να χάσει από την 1η Νοεμβρίου 2020 (0-1 από την Αρσεναλ) τα βρήκε σκούρα από το ξεκίνημα του ματς καθώς στο 23' ο Μπράιαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ (0-1). Και παρά το γκολ της ισοφάρισης από τον Μαγκουάιρ στο 64', η Σέφιλντ δεν πτοήθηκε, κοίταξε κατάματα τους Μπέμπηδες και με γκολ του Μπουρκ στο 74', έπειτα από φάση διαρκείας και αντίδραση... παιδικής χαράς από την άμυνα της Μαν. Γιουνάιτεντ, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Κι όσο πανηγύρισε η Σέφιλντ, άλλο τόσο πανηγύρισε και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα που πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν βαθμό περισσότερο και ένα ματς λιγότερο.

Την ίδια ώρα στο ντέρμπι της βραδιάς, η Εβερτον και η Λέστερ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 χάρη στο τρομερό γκολ του Ροντρίγκες στο 30' και στο τέρμα του Τίλεμανς στο 67'. Πρόκειται για ακόμη ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για τη Σίτι που βρίσκεται στο +2 από τις Αλεπούδες. (Βαθμολογία: Σίτι 41, Γιουνάιτεντ 40, Λέστερ 39, Γουέστ Χαμ 35, Λίβερπουλ 34, Τότεναμ 33, Εβερτον 33, Τσέλσι 30, Αρσεναλ 30).

Προηγουμένως, η Τσέλσι συνέχισε τις... χαμηλές πτήσεις στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της ομάδας. Οι Μπλε έμειναν στην ισοπαλία (0-0) με τη Γουλβς στο Στάμφορντ Μπριτζ και παρέμειναν εκτός πεντάδας. Επίσης, στο 0-0 τελείωσε και η αναμέτρηση της Μπράιτον με τη Φούλαμ, ενώ η Μπέρνλι επικράτησε 3-2 της Αστον Βίλα και σε συνδυασμό με τη βόμβα που έριξε την περασμένη αγωνιστική με την επικράτηση στην έδρα της Λίβερπουλ απομακρύνθηκε αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤσέλσιΓουλβςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΣέφιλντ ΓιουνάιτεντPremier LeagueΛέστερΕβερτον