Αθλητισμός|31.01.2021 01:00

Serie A: Νίκες για Μίλαν, Ιντερ και Γιουβέντους κι όλα ίδια στην κορυφή

Newsroom

Τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή της Serie A καθώς οι τρεις διεκδικήτριες του τίτλου νίκησαν και διατήρησαν τις θέσεις τους στη βαθμολογία. Η Μίλαν επικράτησε 1-2 της Μπολόνια και παρέμεινε πρώτη, η Ιντερ διέλυσε (4-0) την Μπενεβέντο και ακολουθεί σε απόσταση μόλις δύο βαθμών, ενώ η πρωταθλήτρια Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σαμπντόρια με 2-0 και βρίσκεται στο -7 από την κορυφή έχοντας κι ένα ματς λιγότερο (Βαθμολογία: Μίλαν 46, Ιντερ 44, Γιουβέντους 39).

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία και με ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο η Μίλαν, έστω κι αν αγχώθηκε στο φινάλε, πέρασε νικηφόρα από την Μπολόνια (1-2). Οι Ροσονέρι κέρδισαν δύο πέναλτι: ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχασε το πρώτο (αλλά ο Ρέμπιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά στο 26') και... παραχώρησε το δεύτερο στον Κεσί, ο οποίος ήταν εύστοχος γράφοντας το 0-2 στο 55'. Η Μπολόνια μείωσε στο 81' με τον Πόλι, ενώ ο Ντοναρούμα με τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε όρθια και στην κορυφή τη Μίλαν.

Λίγο αργότερα, η Γιουβέντους νίκησε την Σαμπντόρια στη Γένοβα (0-2) και έδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά την ήττα από την Ιντερ στo derby d’ Italia. Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο πέτυχε στο Marassi τη δεύτερη σερί νίκη της στη Serie A και τέταρτη σε όλες τις διοργανώσεις δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ. Το σκορ για την Γηραιά Κυρία άνοιξε στο 20’ με πλασέ του Κιέζα έπειτα από ασίστ του Μοράτα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ράμσεϊ έπειτα από τη δέκατη ασίστ στη σεζόν του Κουαδράδο.

Στο παιχνίδι που έκλεισε το σαββατιάτικο πρόγραμμα η Ιντερ διέλυσε την Μπενεβέντο στο Τζουζέπε Μεάτσα με 4-0. Δεν υπήρχε άλλωστε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε μετά το 0-0 στην Ουντινέζε και έτσι έγινε, με τους Nerazzurri να πετυχαίνουν πολλά γκολ και να κάνουν τα πράγματα πολύ απλά.

Η Ιντερ άνοιξε το σκορ στο 7’ όταν έπειτα από φάουλ του Ερικσεν από δεξιά, ο Ιμπρότα στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι είχαν φάσεις για ένα ακόμα γκολ, όμως το 1-0 έμεινε για το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη και το 57’ όλα τελείωσαν ουσιαστικά, όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες έκανε καταπληκτική ενέργεια μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, ενώ το 3-0 έγραψε στο 67’ με πλασέ έπειτα από λάθος της άμυνας ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 79’ με καταπληκτικό τελείωμα με το δεξί.

Serie AποδόσφαιροΓιουβέντουςΜίλανΜπολόνιαΣαμπντόρια