Αθλητισμός|04.02.2021 00:29

Λίβερπουλ - Μπράιτον 0-1: «Βόμβα» στο Ανφιλντ και προβάδισμα τίτλου για τη Σίτι

Newsroom

Η Μπράιτον σόκαρε τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ Ρόουντ και ο τίτλος απομακρύνεται επικίνδυνα για τους Κόκκινους που βρίσκονται στην τέταρτη θέση και στο -7 από την προπορευόμενη στην Premier League Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ την Κυριακή (7/2) ακολουθεί το μεταξύ τους ντέρμπι στο Λίβερπουλ. Το Ανφιλντ Ρόουντ πάντως ήταν άβατο και πάει: μετά την Μπέρνλι που προ εβδομάδων έσπασε το εντυπωσιακό εντός έδρας αήττητο σερί της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ήρθε η ψυχωμένη Μπράιτον για να διπλασιάσει τις ήττες της ομάδας του Μερσεσάιντ αλλά και για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Το ιστορικό 9-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σαουθάμπτον!

Η Μπράιτον που την περασμένη αγωνιστική νίκησε 1-0 και την Τότεναμ, σκόραρε στο 51' με τον Κολομβιανό Αλσάτε (1-0) και παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ είχε αρκετό χρόνο για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, η Μπράιτον ήταν εκείνη που προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα και έχασε σημαντικότερες φάσεις σε μια πέρα για πέρα δίκαιη επικράτηση, που φέρνει τους Κόκκινους σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Κι αν χαμογέλασε κάποια, αυτή ήταν η τρομερή Μάντσεστερ Σίτι που δεν σταματάει πουθενά. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε και από το Turf Moore επικρατώντας 0-2 της Μπέρνλι, και βρέθηκε ξανά στο +3 από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ απ' την οποία επίσης έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Σίτι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο μετρώντας 13 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (από τις 19 Δεκεμβρίου). Μάλιστα ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχει η Αρσεναλ από το 2002. Παράλληλα, δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία είκοσι ματς (τελευταία ήττα στις 21 Νοεμβρίου από την Τότεναμ). Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ζεσούς άνοιξε το σκορ, προτού ο Στέρλινγκ «κλειδώσει» το 0-2 και τη νίκη στο 38'.

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στο Ελαντ Ρόουντ επί της Λίντς με 1-2 η Εβερτον που επανήλθε στη μάχη για την πρώτη πεντάδα. Η ομάδα του Μερσεσάιντ που πανηγύρισε την τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη της (επίδοση ρεκόρ) προηγήθηκε στο 9' με τον Σίγκουρντσον, ενώ στο 41' ο Κάλβερτ-Λιούιν πέτυχε το 0-2. Η ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα προσπάθησε για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει με τον Ραφίνια στο 48'.

Σε άλλο παιχνίδι της ημέρας η Λέστερ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φούλαμ με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο αγωνιστικές. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάντισον που μοίρασε δύο ασίστ στους σκόρερ Ιχεανάτσο (17') και Τζάστιν (44'). Επίσης, η Γουέστ Χαμ επικράτησε στην έδρα της Αστον Βίλα με 3-1 χάρη σε γκολ των Σούτσεκ και Λίνγκαρντ (2).

ΕβερτονΜπέρνλιΛέστερΜάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλΜπράιτονποδόσφαιροΛιντςPremier League