Αθλητισμός|07.02.2021 18:55

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-2: Γκέλαρε ο Δικέφαλος στην Τούμπα

Newsroom

Για πολλοστή φορά ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα της αστοχίας του και το πλήρωσε με γκέλα (2-2) στην Τούμπα από τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 21η αγωνιστική της Super League. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν εξαιρετική και έβαλε δύσκολα στον Δικέφαλο, που προηγουμένως έβγαλε τα μάτια του μόνος του καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που δημιούργησε για να καθαρίσει τη νίκη όταν βρισκόταν στο 1-0 και στο 1-1. Κι ο Απόλλων βρήκε την ευκαιρία και χτύπησε στο 81' με τον Φερνάντεθ τον ΠΑΟΚ, που το μόνο που κατάφερε ήταν να γλιτώσει την ήττα με γκολ του Ινγκασον στο 88'. Ο Απόλλων κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2013.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε πολύ το γκολ από το πρώτο λεπτό κι έστω κι αν δεν δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία, έδειξε διάθεση για να σκοράρει πιέζοντας ασφυκτικά τον Απόλλωνα. Και εν τέλει ο Δικέφαλος βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ουάρντα. Στο 29' ο Αιγύπτιος έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά και... τζούφιο σουτ του Ελ Καντουρί που εξελίχθηκε σε ασίστ, έκανε κίνηση φορ στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και κεραυνοβόλησε τον Βέρχουλστ (1-0).

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι στο 43' με τον Μουργκ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Βέρχουλστ. Και στο 52' ο Απόλλων έφτασε στην ισοφάριση (1-1) έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαμπούρη, έπειτα από ανατροπή του Ελ Καντουρί στον Ιωαννίδη κι αφού προηγουμένως υπήρξε παρέμβαση από το VAR με τον διαιτητή Φωτιά να σπεύδει στο μόνιτορ για να δει την επίμαχη φάση.

Ο Δικέφαλος, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στον Ουάρντα στο 59', βγήκε ξανά στην επίθεση κυνηγώντας το γκολ, το οποίο του στέρησε στο 61' ο Βέρχουλστ έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. O γκολκίπερ του Απόλλωνα αντέδρασε σωστά και στο σουτ του Ουάρντα στο 69' και στο τετ α τετ του Σβιντέρσκι στο 71'. Και τελικά, ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε που δεν τελείωσε τις φάσεις καθώς στο 81' άλλαξε την μπάλα εξαιρετικά με τον Μαρκ Φερνάντεθ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ινγκασον στο 88'. Επειτα από κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο επερχόμενος Ισλανδός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας για πέμπτη φορά εφέτος!

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Ινγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (85' Λάμπρου), Ουάρντα, Τζόλης (62' Καγκάβα), Μουργκ (73' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (61' Σβιντέρσκι).

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπρούσιτς (65' Χουχούμης), Κολ (87' Βιτλής), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης, Μπετινέλι (76' Κιτοκό), Ντάουντα (65' Μ. Φερνάντεθ), Ιωαννίδης. 

ΠΑΟΚΑπόλλων ΣμύρνηςποδόσφαιροSuperLeague