Αθλητισμός|11.02.2021 01:01

Εβερτον - Τότεναμ 5-4: Επικό παιχνίδι στο Γκούντισον Παρκ για το Κύπελλο Αγγλίας

Newsroom

Επειτα από ένα παιχνίδι... επικών διαστάσεων που κρίθηκε στην παράταση, η Εβερτον επικράτησε 5-4 της Τότεναμ και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν εξαιρετική και έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη 120 λεπτών πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση που τη φέρνει στην οχτάδα FA Cup, εκεί όπου επίσης βρίσκονται οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπόρνμούθ, ενώ εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Γουλβς - Σαουθάμπτον και Μπάρνσλέι - Τσέλσι που είναι προγραμματισμένες για το βράδυ της Πέμπτης (11/2).

Διαβάστε επίσης: Η Σεβίλλη έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα με Ράκιτις

Η Τότεναμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' με τον Σάντσες, αλλά η Εβερτον με... ομοβροντία τερμάτων μετέτρεψε το 0-1 σε 3-1 σκοράροντας τρία γκολ σε οχτώ λεπτά! Ο Κάλβερτ Λιούιν ισοφάρισε στο 36', ο Ριτσάρλισον πέτυχε το 2-1 στο 38' και ο Σίγκουρντσον ήταν εύστοχος σε πέναλτι στο 43', προτού ο Λαμέλα μειώσει σε 3-2 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+3'). Η ομάδα του Μουρίνιο έκανε το come back ισοφαρίζοντας με τον Σάντσες στο 57' αλλά η Εβερτον «έγραψε» το 4-3 με ωραίο γκολ του Ριτσάρλισον στο 68'. Και πάλι όμως η Τότεναμ βρήκε απάντηση καθώς στο 83' με κεφαλιά του Κέιν μετά από σέντρα του Σον (στην τρίτη του ασίστ στη βραδιά!) ισοφάρισε σε 4-4. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο 98' ο Μπερνάρντ πέτυχε το εκπληκτικό 5-4 για την Εβερτον έπειτα από μαγική ασίστ (η τριτη στο ματς) του Σίγκουρντσον.

Το εισιτήριο στην επόμενη φάση εξασφάλισε και η Μάντσεστερ Σίτι που δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στην έδρα της Σουόνσι με 3-1. Ο Γουόκερ άνοιξε το σκορ στο 30', ενώ στο 47' και στο 50' σκόραραν και οι Στέρλινγκ και Ζεσούς διαμορφώνοντας το 0-3. Η Σουόνσι το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει στο 77' με τον Γουιτάκερ. Αυτή ήταν η 15η σερί νίκη της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις!

Στα άλλα δύο παιχνίδια της βραδιάς, η Λέστερ δεινοπάθησε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπράιτον νικώντας 1-0 με γκολ του Ιχεανάτσο στο 90+4', ενώ και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση επικρατώντας 1-0 της Μπρίστολ Σίτι με εκτέλεση πέναλτι του Σαρπ στο 66'.

ΣουόνσιΕβερτονΚύπελλο ΑγγλίαςΜάντσεστερ ΣίτιΤότεναμ