Αθλητισμός|14.02.2021 00:03

La Liga: Πεντάρα η Μπαρτσελόνα με σούπερ Μέσι, ασταμάτητη η Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Δύο γκολ του... super Μέσι και του Τρινκάο κι ένα του Φίρπο οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε μια επιβλητική νίκη (5-1) επί της Αλαβές για την 23η αγωνιστική της La Liga. Οι Μπλαουγκράνα βρήκαν αντίδραση μετά την ήττα από τη Σεβίλλη στο Κύπελλο με 2-0, πανηγύρισαν την έβδομη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και συγκατοικούν ξανά με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, απέχοντας όμως οχτώ βαθμούς από την προπορευόμενη και ασταμάτητη Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Τρένο ασταμάτητο η Μάντσεστερ Σίτι, σάρωσε την Τότεναμ

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 29' με τον Τρινκάο, ενώ στο 36' το VAR ακύρωσε ως οφσάιντ γκολ του Μέσι, ο οποίος όμως πήρε... εκδίκηση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου γράφοντας το 2-0. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπάρτσα θα κάνει περίπατο, το γκολ του Ριόχα στο 57' (2-1) άλλαξε πάλι την εικόνα του ματς αναπτερώνοντας το ηθικό των παικτών της Αλαβές. Η ελπίδα των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μέχρι το 74', οπότε με ένα διπλό χτύπημα σε διάστημα δύο λεπτών, και πάλι ο Τρινκάο (74') με τον Μέσι (75') έφεραν τους Καταλανούς στο 4-1, ενώ ο Φίρπο στο 80' διαμόρφωσε το 5-1 έπειτα από μαγική πάσα του Μέσι.

Προηγουμένως, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε, έστω και με άγχος, της Γρανάδας εκτός έδρας με 2-1. Οι Ροχιμπλάνκος προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Γιορέντε στο 63', η Γρανάδα ισοφάρισε μόλις τρία λεπτά αργότερα (66') με τον Ερέρα, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρήκε το νικητήριο γκολ από τον Κορέα στο 74'. Αυτό ήταν το δέκατο σερί παιχνίδι που η Ατλέτικο παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα εννέα νίκες και μόλις μια ισοπαλία, ενώ συνολικά στη La Liga εφέτος έχει μόλις τέσσερις γκέλες σε 21 αγώνες...

ΜπαρτσελόναποδόσφαιροLa LigaΑτλέτικο ΜαδρίτηςΑλαβέςΓρανάδα