Αθλητισμός|20.02.2021 23:02

Ιστορικό χαμηλό για Λίβερπουλ στην Premier League: Νέα εντός έδρας ήττα από την Εβερτον

Newsroom

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε και από την Εβερτον στο Ανφιλντ με 0-2 κι έγινε η… χειρότερη πρωταθλήτρια Αγγλίας τα τελευταία 90 χρόνια! Μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση της Premier League οι Κόκκινοι οδεύουν από το κακό στο χειρότερο, ενώ απομακρύνονται ακόμη κι απ' τον στόχο της συμμετοχής στο Champions League!

H εκπληκτική Εβερτον του Κάρλο Αντσελότι νίκησε για πρώτη φορά τη Λίβερπουλ σε ντέρμπι του Μερσεσάιντ έπειτα από 23 αγώνες (τελευταία φορά τα είχε καταφέρει τον Οκτώβριο του 2010) και στο Ανφιλντ για πρώτη φορά μετά το 1999! Παράλληλα, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ υπέστη την τέταρτη σερί εντός έδρας ήττα (!) και έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Αγγλίας που παθαίνει κάτι τέτοιο μετά τη σεζόν 1928-29, οπότε κάτι ανάλογο συνέβη στην τότε πρωταθλήτρια Εβερτον. Σημειωτέον ότι οι Κόκκινοι σε αυτά τα τέσσερα ματς έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ και αυτό με πέναλτι (!), καταρρέουν και βλέπουν το Champions League να βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή.

Διαβάστε επίσης: Ορθια στο Περιστέρι η ΑΕΛ με Ατρόμητο αλλά και πάλι χωρίς νίκη

Μόλις στο 3’ ο Χάμες Ροντρίγκες έβγαλε τέλεια κάθετη στον Ριτσάρλισον ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά για το 0-1. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας κατοχή μπάλας 88% αλλά γκολ δεν βρήκε. Αντιθέτως, η Εβερτον σκόραρε και δεύτερη φορά στο 81' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίγκουρντσον

Προηγουμένως, ο Τόμας Τούχελ παρέμεινε αήττητος από την ημέρα που ανέλαβε την Τσέλσι, αλλά η ομάδα του Λονδίνου «σκόνταψε» στην έδρα της Σαουθάμπτον (1-1). Οι Αγιοι προηγήθηκαν με τον Μιναμίνο στο 33' αλλά οι Μπλε ισοφάρισαν (1-1) με πέναλτι του Μάουντ στο 54'. Επίσης, ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν η Μπέρνλι και η Γουέστ Μπρομ για την 25η αγωνιστική της Premier League.

Βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Σίτι   56
2. Μάντσεστερ Γ.     46
3. Λέστερ                 46
4. Τσέλσι                  43 -25αγ.


5. Γουέστ Χαμ         42
6. Λίβερπουλ           40 -25αγ.
7. Έβερτον              40

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Ματσάρα στο ΟΑΚΑ δίχως νικητή

ΤσέλσιΣαουθάμπτονΕβερτονΛίβερπουλPremier Leagueποδόσφαιρο