Αθλητισμός|22.02.2021 22:56

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Του έστησε μπλόκο ο εκπληκτικός Μελίσσας

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έχασε τα... άχαστα και τελικά έχασε από τον Παναιτωλικό, που έπαιζε για τη... ζωή του. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6' με τον Εντινγκά, οι Πράσινοι δημιούργησαν μεγάλες φάσεις αλλά τις σπατάλησαν καθώς έπεσαν πάνω και στον εκπληκτικό γκολκίπερ του Παναιτωλικού Νίκο Μελίσσα οποίος έπιανε τα άπιαστα και το 1-0 υπέρ των Καναρινιών δεν άλλαξε ποτέ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μελίσσας έπαιξε από... σπόντα καθώς ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, Κρίστοφερ Κνετ, υπέστη έγκαυμα στην προσπάθειά του να ψήσει μια μπριζόλα!  

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του 2021 στο πρωτάθλημα έπειτα από εννέα ματς δίχως ήττα και σε συνδυασμό με το χαμένο ματς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, επανέρχεται σε μια δύσκολη αγωνιστική φάση καθώς το προσεχές διάστημα θα παίξει για την επιβίωσή του στο Κύπελλο αλλά και για τη βελτίωση της θέσης του στη Super League, όπου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοβαθμίσει με την ΑΕΚ και τον Αρη. Από την άλλη ο Παναιτωλικός πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς η πρώτη του νίκη μετά τις 3 Ιανουαρίου επί του ΟΦΗ, τον έφερε πάνω από την προτελευταία Λαμία και στο +7 από την ουραγό ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» με Χεζόνια έριξε το Τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και με διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ αλλά αντ' αυτού βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 6' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, η άμυνα των Πρασίνων αδράνησε, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Εντινγκά, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Διούδη (1-0). Δέκα λεπτά αργότερα (16') ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση με προβολή του Μαουρίσιο, αλλά έπειτα από έλεγχο τριών λεπτών από το VAR διαπιστώθηκε πως ο Βραζιλιάνος ήταν οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πολύ πιο απειλητικός και πάτησε την αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας αλλά και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 55' ο Χουάνκαρ έκανε τρομερό σλάλομ, γύρισε προς την καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού κι ο Ιωαννίδης προσπάθησε να εκτελέσει αλλά ο Μελίσσας με εκπληκτική επέμβαση έσωσε την εστία του. Μάλιστα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδρασε ξανά στο 61', οπότε αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ του Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης η προσπάθεια του Αϊτόρ ανακόπηκε από τον Τσότσαλιτς στη γραμμή.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 67' έχασαν μια ακόμη πιο σημαντική ευκαιρία όταν ο Βιγιαφάνιες πάσαρε με κεφαλιά κι ο Ενγκμπαγκοτό πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ξανά ο Μελίσσας ύψωσε απαγορευτικό, και μαζί με το δοκάρι απέτρεψαν ένα... άχαστο γκολ. 

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Ταχάρ (65' Τσιγγάρας), Εντινγκά (77' Τζανακάκης), Ντάλσιο (85' Κωνσταντόπουλος), Ντίας, Αριγίμπι (84' Αρσούρα), Καρέλης (78' Βέργος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (80' Τζαβίδας), Καραγιάννης (83' Αθανασακόπουλος), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνες (73' Μακέντα), Ενγκμπακοτό (83' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης, Καμπετσής (46' Αϊτόρ).

Διαβάστε επίσης: «Καίει» Μαρινάκη το φύλλο αγώνα για υβριστική επίθεση στον Σιδηρόπουλο

ΠαναθηναϊκόςΠαναιτωλικόςποδόσφαιροSuperLeague