Αθλητισμός|28.02.2021 20:08

ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-0: Ο Πινακάς... ζωγράφισε και η Λάρισα ελπίζει

Newsroom

Ενα γκολ... ζωγραφιά του Δημήτρη Πινακά χάρισε στην ΑΕΛ μια σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Παναιτωλικού στο ντέρμπι της ουράς στη Super League. Η θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη και πιο αποφασισμένη καθώς έπαιζε τα ρέστα της για να μην χάσει οριστικά το τρένο της παραμονής και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τρεισήμισι μήνες καθώς είχε νικήσει ξανά στις αρχές Νοεμβρίου τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Μάλιστα ήταν η πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη της Λάρισας που έφτασε τους 13 βαθμούς και πλησίασε στους τέσσερις τον προτελευταίο Παναιτωλικό έχοντας και ματς λιγότερο με τη Λαμία.

Η ΑΕΛ μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερη αποφασιστικότητα και μεγαλύτερη διάθεση για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ. Μάλιστα σκόραρε στο 13' με κεφαλιά του Ντουρμισάι αλλά ορθώς το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει με ευκαιρία του Ταχάρ στο 21' αλλά ο Νάγκι απέκρουσε σταθερά. Και στο 37' ακολούθησε η... ζωγραφιά του Πινακά, ο οποίος με φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) για την ΑΕΛ, που από την αρχή της σεζόν σκόραρε για πρώτη φορά στο α' ημίχρονο σε εντός έδρας ματς! 

Διαβάστε επίσης: Νίκη από... πλατίνα με Γκάνεα και Σάσα για τον Αρη

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις διορθωτικές αλλαγές που προσπάθησε να κάνει ο Τραϊανός Δέλλας, η ΑΕΛ έμεινε όρθια, κράτησε το μηδέν στην άμυνα και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β' Εθνική.

ΑΕΛ: Νάγκι, Γιακιμόβσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος, Νικολιάς (85' Τρούγιτς), Μπεν-Χατίρα (67' Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Κολομπίνο, Ντουρμισάι, Ακούνια (87' Στίφλερ).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μεδίνα (80' Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80' Ντουάρτε), Περέιρα (87' Βέργος), Ταχάρ (67' Μάσουρεκ), Εντιγκά, Ντάλσιο (67' Μεντόσα), Ντίας, Καρέλης, Αριγίμπι.

ποδόσφαιροSuperLeagueΔημήτρης ΠινακάςΑΕΛΠαναιτωλικός