Αθλητισμός|01.03.2021 23:10

Βόλος - Ολυμπιακός 1-2: Νίκησε με Φορτούνη, Εμβιλά και... VAR - Τα γκολ

Newsroom

Με γκολ γκολ του Φορτούνη και του Εμβιλά και με βοήθεια από το VAR ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο με 2-1. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δυσκολεύτηκε απέναντι στους μαχητικούς Θεσσαλούς αλλά πήρε το πολυπόθητο τρίποντο που τον φέρνει ξανά στο +14 από τον δεύτερο Αρη, στο +15 από τον ΠΑΟΚ και στο +16 από την ΑΕΚ στη βαθμολογία της Super League.

Κάντε Like εδώ στη σελίδα του ΕΘΝΟΣΠΟΡ στο Facebook

Οι Πειραιώτες που έχουν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους, χρειάζονταν τη νίκη για την οποία πάλεψαν με πάθος, έστω κι αν δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, για να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην επερχόμενη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Αρη στο Κλ. Βικελίδης την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Από την άλλη ο Βόλος επιβεβαίωσε με τη συνολική του εμφάνιση ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας έχοντας αποφύγει από νωρίς τις περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης: Ιδανική πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στην Ντόχα

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι ιδανικά καθώς στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή ευτύχησε να σκοράρει. Μόλις στο 4' ο Καμαρά πάσαρε στον Μπρούμα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, γύρισε προς τον Φορτούνη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε γράφοντας το 0-1.

Πολύ γρήγορα όμως ο Βόλος βρήκε απάντηση. Στο 10' ο Μπαρτόλο εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκρίλο κυριάρχησε στον αέρα νικώντας στην... αερομαχία με τον Μπα και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ και απείλησε με σουτ του Εμβιλά στο 53', ενώ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 61' με τον Ελ Αραμπί αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς διότι ήταν οφσάιντ ο Φορτούνης στο ξεκίνημα της φάσης.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 81' για τον Ολυμπιακό με περιπετειώδη τρόπο. Ο Μπρούμα έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα παράλληλα, ο Παπασταθόπουλος πάσαρε στον Εμβιλά, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι αφού προηγουμένως ο Χασάν που βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του γκολκίπερ Κλέιμαν και σε εμφανή θέση οφσάιντ, έκανε κίνηση για να ακουμπήσει την μπάλα δίχως όμως να την βρει. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ του Αιγύπτιου κι ο διαιτητής ενημερώθηκε από το VAR πως πρόκειται για φάση που πρέπει να δει στην οθόνη. Κι έπειτα από το σχετικό τσεκ που έκανε, ο ρέφερι έκρινε πως ο Χασάν δεν επηρεάζει τη φάση με αποτέλεσμα να μετρήσει το γκολ του Εμβιλά με το οποίο ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τον Βόλο με 1-2.

Βόλος: Κλέιμαν, Τέκιο (58' Μαρτίνες), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριέντστρα, Τσοκάνης (85' Μπουένο), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39' Παπασταθόπουλος), Ρεάμπτσουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (86' Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (63' Χασάν), Μπρούμα (86' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Μασούρας).

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΒόλος ΝΠΣSuperLeague