Αθλητισμός|02.03.2021 23:34

Τσιτσιπάς: Πρώτη αποστολή εξετελέσθη στο ATP του Ρότερνταμ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με... στυλ την περιπέτειά του στο ATP Ρότερνταμ μετά την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε στο πρόσφατο Australian Open όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Ο κορυφαίας Ελληνας τενίστας, νούμερο 6 στον κόσμο, στην πρεμιέρα του στο ολλανδικό τουρνουά επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 7-5) έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά του Λευκορώσου Εγκορ Γκερασίμοφ (νο.76 στην κατάταξη) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθεί με τον Πολωνό Ούμπερτ Χούρκατς (νο. 30).

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό στο πρώτο σετ με τους δυο παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους έπειτα από δώδεκα γκέιμ (6-6). Τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος και με καίρια χτυπήματα κατόρθωσε να επικρατήσει 7-4 έπειτα από μια ώρα αγώνα. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο μπρέικ στον αγώνα για το 1-3 αλλά ο Γκερασίμοφ απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ (2-3) και αφού πήρε και το σερβίς του ισοφάρισε σε 3-3.

Διαβάστε επίσης: Super Μάριο αλλά μόνος - Τα highlights του Χεζόνια στο ντεμπούτο του

Οι δυο παίκτες έφτασαν ξανά μέχρι το 5-5, ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του, κι αφού βρήκε απαντήσεις όταν ο Γκερασίμοφ είχε το αβαντάζ, έκανε το μπρέικ στο καθοριστικό δωδέκατο γκέιμ και άκουσε το «game, set and match» καθώς επικράτησε 7-5 στο δεύτερο σετ που διήρκησε 56 λεπτά. Δεν ήταν εύκολη η μάχη για τον Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος όμως δεν έδειξε να χάνει ποτέ τον έλεγχο του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Αντώνης Σιγάλας, ο γιος του Γιώργου Σιγάλα δηλώθηκε στη λίστα του Παναθηναϊκού στη Euroleague

ATP ΡότερνταμΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις