Αθλητισμός|05.03.2021 01:06

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 3-0: Σπουδαία πρόκριση με Πικέ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας

Γιάννης Σκόκας

Η Μπαρτσελόνα... έπεσε από τον λόφο του Μονζουίκ και σώθηκε κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του δεύτερου ημιτελικού με τη Σεβίλλη, οδήγησε το ματς στην παράταση χάρη σε γκολ του Πικέ στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας - Copa del Rey, όπου περιμένει μια εκ των Λεβάντε ή Μπιλμπάο που αγωνίζονται το βράδυ της Πέμπτης (4/3) στη ρεβάνς του 1-1.

Στο Καμπ Νόου η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 12' με εξαιρετικό τελείωμα του Ντεμπελέ αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε για να βρει το δεύτερο γκολ προκειμένου να φέρει στα ίσια το 2-0 που είχε στα χέρια της η Σεβίλλη από το πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα, οι Ανδαλουσιάνοι στο 72' ήρθαν αγκαλιά με την πρόκριση έχοντας σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν. Ομως ο Οκάμπος νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν σε εκτέλεση πέναλτι κι ακολούθησε η... τιμωρία. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+4') ο Εν Νεσιρί προτίμησε να μην αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ, στέλνοντάς την στα πόδια του Γκριεζμάν, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Πικέ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 με buzzer beater στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Διαβάστε επίσης: Η Μίλαν σώθηκε στο 97' από ήττα, ματσάρα το Σασουόλο - Νάπολι

Εκεί, η Σεβίλλη είχε ήδη χάσει τον προσανατολισμό της καθώς την ώρα που οι Μπλαουγκράνα συσπειρωμένοι προετοιμάζονταν για το έξτρα 30λεπτο, οι Σεβιγιάνοι τα είχαν χαμένα με τον προπονητή της ομάδας Γιουλέν Λοπετέγι να επικεντρώνεται στις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή κι όχι στην ομάδα του. Και στο 95' ο Μπρέιθγουεϊτ βρήκε δίχτυα ξανά για την Μπαρτσελόνα που έγραψε το τελικό 3-0.

Συνεχίζεται το θαύμα της Χολστέιν Κίελ

Για το Κύπελλο Γερμανίας η εκπληκτική Χολστέιν Κίελ, που αγωνίζεται στη Β' Γερμανίας και απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου από τον θεσμό, συνέχισε την εκπληκτική πορεία της. Η ομάδα του Ελληνα γκολκίπερ Γιάννη Γκέλιου ξεπέρασε το εμπόδιο και της έτερης έκπληξης στη διοργάνωση, Εσεν, που παίζει στην 4η κατηγορία. Η Χολστέιν Κίελ, η οποία οδεύει ολοταχώς για την Bundesliga καθώς είναι δεύτερη στη βαθμολογία, επικράτησε 3-0 εκτός έδρας και έκλεισε θέση για την τετράδα του Κυπέλλου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της.

Στο άλλο ματς του Κυπέλλου Γερμανίας, η Λειψία επικράτησε 2-0 της Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στην τετράδα χάρη σε γκολ του Πόουλσεν στο 63' και του Χι Τσαν Χβανγκ στο 88' Οι φιλοξενούμενοι πάντως έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ και να αλλάξουν την ιστορία του αγώνα καθώς στο 26' ο Βέγκχορστ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Επίσης το εισιτήριο για την τετράδα έχει εξασφαλίσει και η Ντόρτμουντ, που απέκλεισε την Γκλάντμπαχ, ενώ εκκρεμεί ο τέταρτος προημιτελικός μεταξύ της Ρέγκενσμπουργκ και της Βέρντερ Βρέμης

Διαβάστε επίσης: Γκέλαρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Κρίσταλ Πάλας και πάει στο ντέρμπι με -14

ΛειψίαΚύπελλο ΓερμανίαςΚύπελλο ΙσπανίαςΧόλσταϊν ΚίελΜπαρτσελόναΓιάννης ΓκέλιοςΒόλφσμπουργκΣεβίλλη