Αθλητισμός|05.03.2021 00:58

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Χούρκατς

Newsroom

Τρία σετ χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να κάμψει την αντίσταση του Χούμπερτ Χούρκατς. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε του 24χρονου Πολωνού (Νο.30) με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 7-5) και πήρε το εισιτήριο για τον προημιτελικό του ATP Ρότερνταμ, όπου θα αντιμετωπίσει για μια θέση στην τετράδα, για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Ρώσο Καρέν Χατσάνοφ, Νο.21 στον κόσμο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε ένα κακό service game του Χούρκατς στο 5-4 του πρώτου σετ, έκανε το μπρέικ και επικράτησε 6-4. Στο δεύτερο σετ ο Πολωνός βελτίωσε το παιχνίδι του και τα χτυπήματά του και απάντησε με μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (3-4) φτάνοντας εκείνο στο 6-4 και ισοφαρίζοντας στα σετ. Το τρίτο σετ ήταν κλειστό καθώς αμφότεροι διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το δωδέκατο γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς, που είχε και διπλό ματς πόιντ στο 5-4, αυτή τη φορά δεν... χαρίστηκε στον Πολωνό κι έφτασε στο 7-5 και στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Φοβερή Σάκκαρη διέλυσε την Μάντισον Κις στην Ντόχα

Ηττα και αποκλεισμός για Σάκκαρη

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τρίτο εφετινό ημιτελικό. Η 26χρονη Ισπανίδα επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-1) περίπου σε μία ώρα και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του Qatar Open στην Ντόχα. Πλέον η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρα στρέφει την προσοχή της στο τουρνουά του Ντουμπάι (7/3), όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά της κατηγορίας WTA 1000.

Χούμπερτ ΧουρκάτςWTA ΝτόχαΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP ΡότερνταμΜαρία ΣάκκαρηΓκαρμπίνιε Μουγουρούθα