Αθλητισμός|10.01.2019 14:48

ΠΑΟΚ: Μπεργκ, Μπονατίνι και Κεσέρου για αντί-Πρίγιοβιτς

Αντώνης Τσακαλέας

Οι διεργασίες για το τυπικό σκέλος της µετακίνησης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ προχωρούν, µε τον ΠΑΟΚ να έχει δροµολογήσει ήδη τις εξελίξεις στο θέµα της αντικατάστασής του.

Οι ιθύνοντες του «∆ικεφάλου του Βορρά» έχουν κινηθεί παράλληλα σε τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προκειµένου να είναι σύντοµα σε θέση να ολοκληρώσουν την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της επίθεσης. Ετσι όπως έχει η κατάσταση, στόχος των «ασπρόµαυρων» είναι να µπορέσουν να κλείσουν αυτό το θέµα µε τέτοιο τρόπο ώστε η αναµέτρηση πρωταθλήµατος µε αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή να είναι η πρώτη αλλά και η µοναδική στο πλαίσιο του πρωταθλήµατος που το κενό το οποίο αφήνει ο Σέρβος επιθετικός θα καλυφθεί εκ των έσω.

Οι Μάρκους Μπεργκ, Λέο Μπονατίνι και Κλαούντιου Κεσέρου βρίσκονται στην τελική λίστα, µε τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να τις προχωρούν παράλληλα έτσι ώστε, όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, να απαιτείται µόνο η κλήση του «εκλεκτού» στην Ελλάδα για υπογραφές. Για τον 32χρονο Σουηδό Μάρκους Μπεργκ οι «ασπρόµαυροι» γνωρίζουν πλέον πολύ καλά όλες τις παραµέτρους που υπάρχουν. Και είναι αρκετές, λόγω τόσο της ύπαρξης ρήτρας εκ µέρους του Παναθηναϊκού, η οποία µπορεί να ξεπεραστεί, αλλά και της δυνατότητας της Αλ Αΐν να ανανεώσει µονοµερώς -µέχρι το καλοκαίρι του 2020- το συµβόλαιο του παίκτη.

Για τον 25χρονο Βραζιλιάνο (µε ιταλικό διαβατήριο) Λέο Μπονατίνι, η Γουλβς, στην οποία ανήκει, τον έχει «παρκάρει» στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών, µε τον ΠΑΟΚ να έχει ακούσει τα οικονοµικά «θέλω» τόσο της αγγλικής οµάδας όσο και του ποδοσφαιριστή και να έχει δείξει να τα «αποδέχεται». Τέλος, για τον 32χρονο Ρουµάνο επιθετικό, που έχει βρεθεί και παλαιότερα στα «ραντάρ» του «∆ικεφάλου», τα οικονοµικά δεδοµένα µοιάζουν να είναι τα πλέον προσιτά, αν και αυτό µάλλον θα παίξει τον µικρότερο ρόλο.

Οσον αφορά την υπόθεση Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος επιθετικός έδειξε µε τη συµπεριφορά του πως είχε πάρει τις αποφάσεις του και γι' αυτό και οι «ασπρόµαυροι» άφησαν στην άκρη την οποία διάθεση µιας τελευταίας προσέγγισης, όπως αυτή είχε διαφανεί µε τη σκέψη συνάντησης του ποδοσφαιριστή µε τον Ιβάν Σαββίδη. Στη Σαουδική Αραβία τα δηµοσιεύµατα αναφέρουν πως η Αλ Ιτιχάντ θα αποπληρώσει τα 10 εκατ. ευρώ της ρήτρας καταβάλλοντας τέσσερις ισόποσες µηνιαίες δόσεις, ήτοι µέχρι τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγµή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προετοιµάζονται για την αναµέτρηση µε τον Αστέρα Τρίπολης, µε την 11άδα του «Δικεφάλου του Βορρά» να αναµένεται εντελώς αλλαγµένη σε σχέση µε την αναµέτρηση Κυπέλλου.

Αλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςΠΑΟΚ