Αθλητισμός|06.03.2021 18:13

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε από τον εκπληκτικό Ρούμπλεφ στο Ρότερνταμ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάνω στον φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στον ημιτελικό του ATP Ρότερνταμ επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 7-6) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά έπειτα από μάχη μιάμισης ώρας. Ο Ρώσος, νούμερο 8 στην κατάταξη, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, κυριάρχησε στο σερβίς του -ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να του κάνει ούτε ένα μπρέικ- και έκανε το 4-4 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο tour τα τελευταία χρόνια. Ο Τσιτσιπάς πάντως μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του τουρνουά του Ρότερνταμ αλλά εξασφάλισε την άνοδό του στο νούμερο 5 της κατάταξης από το 6 που βρίσκεται σήμερα.

Ο Ρούμπλεφ έκανε καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ έκανε μπρέικ στον Τσιτσιπά (2-1). Ο Ελληνας τενίστας προσπάθησε από την πλευρά του να σπάσει το σερβίς του Ρώσου, είχε σε κάθε γκέιμ την ευκαιρία για να κάνει μπρέικ αλλά ο Ρούμπλεφ είχε απάντηση κάθε φορά που ο Στέφανος έφτανε σε μπρέικ πόιντ. Ιδίως στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ ο Τσιτσιπάς είχε τρία μπρέικ πόιντ αλλά ο Ρούμπλεφ όχι μόνο διατήρησε το σερβίς του αλλά έκανε κι ένα δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 6-3 έπειτα από 44 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Αίμα και άμμος στο Ηράκλειο με θρίαμβο της ΑΕΛ επί του ΟΦΗ

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ πιο ισορροπημένο με τους δυο παίκτες να είναι ανίκητοι στο σερβίς τους φτάνοντας στο 6-6. Το στο τάι μπράικ, όπου όμως ο Ρούμπλεφ ήταν καταπληκτικός σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που έδειξε να μην έχει φρεσκάδα και ενέργεια με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 7-2.

Αντρέι ΡούμπλεφATP ΡότερνταμΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς