Αθλητισμός|09.03.2021 20:14

Αδειασμα Κλάτενμπεργκ σε Αρη: «Φάουλ το δεύτερο γκολ, σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ»

Newsroom

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αδειάζει τον Αρη για τις διαμαρτυρίες περί διαιτησίας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής έκανε λόγο για επιθετικό φάουλ στο γκολ με το οποίο ο Αρης προηγήθηκε με 0-2, ενώ δικαιώνει τον Πολωνό διαιτητή Μαρτσίνιακ για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Μάλιστα η ΠΑΕ Αρης μέσω ανακοίνωσης είχε κάνει επίθεση στον Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία του ντέρμπι θεωρώντας ότι αδικήθηκε από τον Πολωνό. Οπως προκύπτει όμως από την ανάλυση του Κλάτενμπεργκ το αντίθετο συνέβη καθώς επί της ουσίας αλλοιώθηκε η εξέλιξη του αγώνα από τον μη καταλογισμό φάουλ του Μαντσίνι στον Τσιγγάρα πριν από το γκολ του Μάνου.

«Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα. Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης, εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μη μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ» τονίζει ο Κλάτενμπεργκ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ - Παραίτηση Ολαφ Ρέμπε και επιστροφή στη Γερμανία

Ο αρχιδιαιτητής σημειώνει ακόμη, ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου στις καθυστερήσεις στη «μονομαχία» του Μπουσέ με τον Ίνγκασον. «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στη μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο του χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με τη μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ για τη συγκεκριμένη φάση, ο VAR του αγώνα Gil Pawel ακούγεται να λέει στην ενδοεπικοινωνία με τον Πολωνό διαιτητή Szymonm Marciniak: «Szyumon penalti is ok».

Τέλος. ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει ότι στο 77' σωστά ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι που υπέδειξε αρχικά υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Σίλβα στον Ζίβκοβιτς και καταλήγει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτιθέμενου, στην πραγματικότητα και με τη χρήση διαφορετικών λήψεων και αργής κίνησης στη φάση, φάνηκε καθαρά ότι ο επιτιθέμενος ήταν αυτός που είχε λακτίσει το πόδι του αμυνόμενου».

ΠΑΟΚδιαιτησίαΑρηςΜαρκ ΚλάτενμπεργκSuperLeague