Αθλητισμός|14.03.2021 22:55

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-0: Τρίποντο παραμονής αλλά παραιτήθηκε ο Παράσχος

Newsroom

Ενα γκολ του Σλίβκα ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Απόλλωνα τη νίκη (1-0) επί του Παναιτωλικού κι ένα τρίποντο που ισούται με παραμονή στην κατηγορία. Αντιθέτως, η ομάδα του Αγρινίου παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Ηταν πάντως ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα είναι στα πλέι άουτ και καίγονταν για τους βαθμούς για να μπουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις αναμετρήσεις της επόμενης φάσης με τον Παναιτωλικό βεβαίως να είναι σε πιο δεινή θέση.  Ωστόσο μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η παραίτηση του Γιώργου Παράσχου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα

Πιο δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, ήταν σαφώς πιο δραστήριοι, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 26ο λεπτό η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Μάζουρεκ, ένα λεπτό αργότερα οι Αγρινιώτες είχαν εκ νέου φάση με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Ντάλσιο, το οποίο… εξουδετέρωσε ο Βερχουλστ. Ο Απόλλων προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στατικές φάσεις και είχε δύο καλές στιγμές με την κοντινή κεφαλιά του Τσιλούλη στο 33’ και κατόπιν στο 38’ πάλι με κοντινή κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Ντάουντα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μπεντινέλι εκτέλεσε φάουλ στο όριο της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μελίσσα.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Παναιτωλικός στο 55 όταν ο Ματσόλα έπιασε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό εντός περιοχής από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μπεντιέλι έβγαλε εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι και Σλίβκα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία στο 87ο λεπτό όταν η μπάλα κατέληξε άουτ μετά το διαγώνιο σουτ του Μεντόσα, αλλά και στο 90’ όυαν ο Βέρχουλστ είπε «όχι» σε μονοκόμματο δυνατό σουτ του Ντίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έτσι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε τελικά να πάρει άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Σλίβκα (84’ Φατιόν), Κολ (93’ Λαγός), Μπεντινέλι (84’ Τσαμπούρης), Ντάουντα (78’ Ιωαννίδης), Τσιλούλης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Περέιρα, Βάντερσον, Κωνσταντόπουλος (76’ Ταχάρ), Τσιγγάρας, Μάζουρεκ (76’ Γιακολις), Εντινγκά, Ντίας, Ντάλσιο, Καρέλης, Ματσόλα (76’ Βέργος)

Απόλλων ΣμύρνηςΓιώργος ΠαράσχοςΠαναιτωλικόςSuperLeagueποδόσφαιρο