Αθλητισμός|14.03.2021 23:22

Super League: Κερδισμένοι Παναθηναϊκός, Αρης - Η βαθμολογία σε πλέι οφ και πλέι άουτ

Newsroom

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στον Βόλο, βάζει το Τριφύλλι γερά στο κυνήγι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παράλληλα μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής της regular season στη Super League είναι και ο Αρης που επικράτησε του ΟΦΗ. Οι Πράσινοι βρίσκονται πια σε απόσταση αναπνοής ακόμα κι από την τρίτη θέση, ενώ ο Άρης τερμάτισε οριστικά δεύτερος στο +3 από την Ένωση και στο +4 από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά η κούρσα για τον τίτλο έχει κριθεί προ πολλού με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +16 από τον Αρη.

Σημειωτέον ότι οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας -Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης- θα συνεχίσουν στα πλέι-οφ, που θα διεξαχθούν με διπλούς αγώνες ανάμεσα στις ομάδες σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες από τις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν στα πλέι-άουτ, σε ένα μίνι πρωτάθλημα 7 αγωνιστικών με μονούς αγώνες ανάμεσα στις ομάδες.

Οι ομάδες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα με την τρέχουσα βαθμολογία τους και όσον αφορά τα πλέι οφ ο πρώτος της τελικής κατάταξης θα αναδειχθεί πρωταθλητής και θα  παίζει στα προκριματικά του Champions League. Οι επόμενες τρεις ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για το UEFA Europe Conference League, εκτός κι αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας δεν είναι μέσα στις πρώτες τέσσερις του πρωταθλήματος, οπότε μόνο ο 2ος και ο 3ος της τελικής κατάταξης θα βγουν στην Ευρώπη, ακολουθώντας τον πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο. Πιθανότατα οι αγώνες των πλέι οφ θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου και θα παίζονται και μεσοβδόμαδα.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Σε ό,τι αφορά στα πλέι άουτ, επειδή οι αγωνιστικές είναι τρεις λιγότερες (7 στο συνόλο), οι αναμετρήσεις πιθανότατα θα γίνονται μόνο Σαββατοκύριακα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου. Βάσει της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (ΑΕΛ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Λαμία) θα δώσουν 3 ματς στην έδρα τους και 4 εκτός, ενώ οι υπόλοιπες (Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος) θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός. Ο τελευταίος θα υποβιβαστεί απευθείας, ενώ ο προτελευταίος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη της Super League 2.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ

Η κλήρωση, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από την Super League, θα γίνει ηλεκτρονικά. Για τα πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 (15/3) και για τα πλέι άουτ θα πραγματοποιηθεί στις 19:15 (15/3).

SuperLeague