Αθλητισμός|17.03.2021 00:08

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 2-0: Με 100άρα και ρεκόρ Γκουαρδιόλα «πέταξε» για την 8άδα

Newsroom

Μπορεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα να ισχυρίζεται ότι η φετινή Μάντσεστερ Σίτι είναι η χειρότερη από τις προηγούμενες ομάδες που διέθεταν οι Πολίτες καθώς ακόμη δεν έχει κατακτήσει τίποτα, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο και η αποτελεσματικότητά της... τρομάζει τους αντιπάλους ενόψει του φινάλε της σεζόν. Η Σίτι, που στοχεύει σε ένα ανεπανάληπτο quadruple καθώς διεκδικεί Premier League, Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Champions League, έκλεισε ήδη θέση με... περίπατο στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Επικράτησε 2-0 της Γκλάντμπαχ στη Βουδαπέστη και με συνολικό σκορ 4-0 (είχε νικήσει 2-0 και στο πρώτο ματς) «πέταξε» για την οχτάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες καθώς με δύο γκολ στο 12' με κεραυνό του Ντε Μπρόινε και στο 18' με τον Γκιντογκάν, ο οποίος έφτασε τα 15 στη σεζόν κι είναι ο πρώτος σκόρερ (!) της Σίτι, έγραψε το τελικό 2-0 πατώντας... φρένο στη συνέχεια καθώς φάνηκε να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Οι Πολίτες πάντως και κυρίως ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πέραν της πρόκρισης πήραν κι ένα ακόμη παράσημο καθώς έφτασαν τα 100 γκολ στη σεζόν. Μάλιστα για τον επιτυχημένο Καταλανό κόουτς αυτή ήταν η 13η σερί σεζόν που η ομάδα που προπονεί φτάνει την 100άρα!

Διαβάστε επίσης: «Βασιλική» πρόκριση της Ρεάλ επί της Γκλάντμπαχ μετά από δύο χρόνια αποτυχιών

Αντιθέτως, ο κατήφορος της Γκλάντμπαχ συνεχίστηκε καθώς μετά την ανακοίνωση του προπονητή της ομάδας Μάρκο Ρόζε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει για την Ντόρτμουντ, μετρά εννέα σερί ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τους Βεστφαλούς, έχει να νικήσει από τις 22 Ιανουαρίου στην Bundesliga και κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός Ευρώπης.

ΓκλάντμπαχChampions LeagueΠεπ ΓκουαρδιόλαποδόσφαιροΜάντσεστερ Σίτι