Αθλητισμός|02.06.2021 11:37

Euro 2021: Αποφασισμένη να το διοργανώσει με κόσμο η UEFA

Newsroom

Αποφασισμένη να οργανώσει το Euro του φετινού καλοκαιριού με παρουσία κόσμου στις κερκίδες ανεξάρτητα από το κόστος δηλώνει η UEFA. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο πρόεδρός της μιλώντας στα μικρόφωνα του Sky Sports.

«Επεξεργαζόμαστε διαφορετικά σενάρια, αλλά η μόνη βεβαιότητα που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η επιλογή να παίξουμε οποιονδήποτε αγώνα του EURO σε ένα άδειο γήπεδο είναι εκτός κάθε συζήτησης. Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί την παρουσία των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων», δήλωσε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά στις 12 πόλεις, όπως έχει προγραμματιστεί, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα προχωρήσουμε με 10 ή 11 χώρες, εάν κάποια  δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις», πρόσθεσε.

Όπως έχει κάνει ήδη γνωστό πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η Αγγλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερους αγώνες από τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ σε άλλες χώρες η κατάσταση εκκρεμεί ακόμη, και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, τους επόμενους μήνες.

Euro 2020UEFAΑλεξάντερ ΤσέφερινEuro 2021