Αθλητισμός|17.03.2021 22:41

Σον Μπράντλεϊ: Ο παλαίμαχος ΝΒΑer έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Newsroom

Μεγάλη θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του NBA αλλά και του αθλητισμού γενικότερα η είδηση πως ο άλλοτε διάσημος NBAer Σον Μπράντλεϊ έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας ποδήλατο. Ο παλαίμαχος σέντερ με 12ετή θητεία σε Φιλαδέλφεια 76ερς, Νιου Τζέρσι Νετς και Ντάλας Μάβερικς χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο την ώρα που έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του στη Γιούτα.

Ο θηριώδης Σον Μπράντλεϊ, ύψους 2,29μ., μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τους Ντάλας Μάβερικς, γνωστοποίησε ότι τραυματίστηκε σοβαρά στις 20 Ιανουαρίου 2020 όταν κάνοντας ποδήλατο στην περιοχή Σεντ Τζορτζ της Γιούτα, χτυπήθηκε από πίσω με δύναμη από ένα αμάξι. Η ζημιά που υπέστη στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη καθώς του προκάλεσε παράλυση. Τις τελευταίες οχτώ εβδομάδες βρίσκεται σε νοσοκομείο της Γιούτα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ήδη βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του. Οπως τονίζουν οι γιατροί, η περίοδος της αποκατάστασης θα είναι μακρά και δύσκολη και «ενδεχομένως πολύ πιο δύσκολη σωματικά ακόμη κι απ' το να παίζεις επαγγελματικά μπάσκετ».

Διαβάστε επίσης: Πουλάει η φανέλα του Αντετοκούνμπο στην Ευρώπη

T

Ο Σον Μπράντλεϊ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία (έχει και τη γερμανική υπηκοότητα) αλλά μεγάλωσε στη Γιούτα επελέγη το 1993 στο Νο2 του NBA Draft από τους Φιλαδέλφεια 76ερς, τη φανέλα των οποίων φόρεσε για μια διετία (1993-95). Ακολούθησε ακόμη μια διετία με τη φανέλα των Νιου Τζέρσεϊ Νετς (1995-97), ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στους Ντάλας Μάβερικς, με τους οποίους έπαιξε επί οχτώ χρόνια από το 1997 ως το 2005.

Πρόκειται για έναν από τους ψηλότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στα γήπεδα του ΝΒΑ ενώ ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ στο πρωτάθλημα το 1996-97. Στο φινάλε της 12ετούς παρουσίας του στο NBA είχε κατά μέσο όρο 8,1 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 2,5 τάπες.

Διαβάστε επίσης: ΝΒΑ all star game - MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, νίκησε και η Team LeBron

ατύχημαποδήλατοNBAΝτάλας Μαβερικςμπάσκετ