Αθλητισμός|21.03.2021 23:15

Κύπελλο Αγγλίας: Τριάρα της Λέστερ στη Γιουνάιτεντ, πέρασε κι η Τσέλσι που παίζει με Σίτι

Newsroom

Ιστορική Λέστερ κατατρόπωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας με 3-1 και πήρε την πρόκριση για την 4άδα του θεσμού για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια. Μάλιστα εκεί οι Αλεπούδες θα συναντήσουν τη Σαουθάμπτον καθώς η κληρωτίδα έβγαλε... τελικό στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, που προηγουμένως είχε αποκλείσει εύκολα τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Η Λέστερ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς νίκησε κατά κράτος τη μάχη με την εξίσου φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε στη νίκη χάρη στα τέρματα του Ιχεανάτσο στο 24' και στο 78' και του Τίλεμανς στο 52', ενώ προσωρινά η Κόκκινοι Διάβολοι είχαν ισοφαρίσει στο 38' με τον Γκρίνγουντ. Η Λέστερ απέχει ένα παιχνίδι από τον πρώτο της τελικό στο FA Cup μετά το 1969! Συνολικά έχει τέσσερις συμμετοχές σε τελικό αλλά δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο...

Διαβάστε επίσης: Ασταμάτητη η Σίτι πάει τρένο για το quadruple!

Προηγουμένως, η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Σέφιλντ στο Στάμφορντ Μπριτζ κι έκλεισε ραντεβού «θανάτου» με τη Σίτι του Γκουαρδιόλα, η οποία θα έχει έναν σκόπελο μπροστά της στο δρόμο για το quadruple. Οι οκτάκις κάτοχοι του Κυπέλλου Λονδρέζοι, παρέμειναν αήττητοι επί των ημερών του Τόμας Τούχελ για 14ο σερί ματς, έχοντας διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα στα επτά τελευταία παιχνίδια (640 αγωνιστικά λεπτά)! Οι Μπλε πήραν προβάδισμα με αυτογκόλ του Νόργουντ στο 24', ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 92' με τον Ζίγες.

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 17-18 Απριλίου στο Wembley.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Λέστερ - Σαουθάμπτον
  • Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι
ΛέστερΣαουθάμπτονΣέφιλντ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσιΚύπελλο Αγγλίας