Αθλητισμός|31.03.2021 22:03

Σάκκαρη - Οσάκα 2-0: Ονειρεμένη εμφάνιση και πρόκριση στην 4άδα του Miami Open

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της, διέλυσε τη φοβερή και τρομερή Ναόμι Οσάκα και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Miami Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική απέναντι σε μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο (νο.2 στην κατάταξη) τα τελευταία χρόνια και κάτοχο τεσσάρων τίτλων Γκραν Σλαμ. Πήρε το πρώτο σετ με τον εκπληκτικό 6-0, ενώ και στο δεύτερο κυριάρχησε με 6-4 και προκρίθηκε στην τετράδα.

Η Μαρία Σάκκαρη κατατρόπωσε τη Γιαπωνέζα, η οποία μετρούσε 23 διαδοχικές νίκες στο tour και είχε να ηττηθεί από πέρυσι τον Φεβρουάριο! Η Σάκκαρη πλέον θα περιμένει στα ημιτελικά τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Καναδέζα Μπιάνκα Αντρεέσκου και την Ισπανίδα Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

Ήταν πραγματικά ένα ονειρεμένο ματς από την 22χρονη τενίστρια, που δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν είδε την αντίπαλό της να παίρνει τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο σετ και έφτασε στη μεγάλη πρόκριση σε μόλις 70 λεπτά! Ήταν η έκτη επικράτησή της σε βάρος τενίστριας του Top 5, αλλά και η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, καθώς δεν είχε λυγίσει ποτέ Νο.2 του κόσμου.

Η καλή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα του ματς καθώς η Σάκκαρη ήταν αλάνθαστη στο πρώτο σετ, κατά τη διάρκεια του οποίου κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Οσάκα που δεν ήξερε τι την χτύπησε. Δεν είχε ούτε έναν winner, ενώ συνολικά πήρε μόνο 8 πόντους αντί 26 της Σάκκαρη. Στο δεύτερο σετ, η Οσάκα έβγαλε αντίδραση φτάνοντας μέχρι και το 0-3. Η Σάκκαρη, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της και με εκπληκτικό μπάκχαντ, μετέτρεψε το 1-4 σε 4-4, βάζοντας πίεση στην 23χρονη Οσάκα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, «έσπασε» το σερβίς της Οσάκα στο πιο κρίσιμο σημείο και στη συνέχεια διατήρησε το δικό της σερβίς για να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι την... επόμενη. Είναι ο τρίτος ημιτελικός που συμμετέχει στη διάρκεια του 2021.

WTA ΜαϊάμιΜαρία ΣάκκαρηΝαόμι Οσάκα