Αθλητισμός|04.04.2021 01:12

Λειψία - Μπάγερν Μονάχου 0-1: Κυρίαρχη και χωρίς Λεβαντόβσκι στην Bundesliga

Newsroom

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου πήρε το ντέρμπι κορυφής με τη Λειψία καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 και άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά καθώς αποσπάστηκε επτά βαθμούς κι ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το τέλος της Bundesliga.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γέμισε ελπίδες τη Λειψία, που πίστευε ότι δίχως τον Πολωνό οι Βαυαροί θα έχαναν τη δύναμη πυρός τους. Ωστόσο, η ομάδα του Χάνσι Φλικ έδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στη Γερμανία, όπου κάνει πρόβα στέψης για ένατη σερί σεζόν καθότι κατακτά τον τίτλο ανελλιπώς από το 2012-13!

Διαβάστε επίσης: Ασταμάτητη Σίτι έτοιμη για κούπα

Έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Τσούπο-Μοτίνγκ, οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 38ο λεπτό οπότε ο Τόμας Μίλερ δημιούργησε ρήγμα από δεξιά, πάσαρε ιδανικά στον Γκορέτσκα που λειτούργησε ως... Λεβαντόβσκι και με βολέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Προηγουμένως, μεγάλη νίκη πέτυχε η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» επί της Ντόρτμουντ με 1-2 και έχει τον πρώτο λόγο για την τέταρτη θέση, την τελευταία που δίνει «εισιτήριο» για τους ομίλους του νέου Champions League. Αντιθέτως, η Μπορούσια έμεινε στο -7 από την προνομιούχο τετράδα. Στο μεταξύ, η Βόλφσμπουργκ νίκησε με 1-0 την Κολονία και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Διαβάστε επίσης: Σώθηκε από ήττα αλλά χάνει το τρένο του τίτλου η Μίλαν

ποδόσφαιροΜπάγερν ΜονάχουΛειψίαBundesliga