Αθλητισμός|04.04.2021 01:41

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: Κυπελλούχος Ισπανίας ξανά μετά από 33 χρόνια

Newsroom

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ χρειάστηκε να περιμένει 33 χρόνια για να κατακτήσει ξανά το Copa del Rey - Κύπελλο Ισπανίας. Η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν επικράτησε στον «τελικό των Βάσκων» της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0 και πήρε για πρώτη φορά το Κύπελλο μετά το 1986-87 και τρίτη συνολικά στην ιστορία της. Μολονότι πάντως το παιχνίδι έγινε στις 3 Απριλίου του 2021, η Σοσιεδάδ χρίστηκε Κυπελλούχος για το 2020 καθώς επρόκειτο για τον τελικό που δεν είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι. Οι δύο ομάδες ήθελαν να υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες όμως η Ισπανική Ομοσπονδία δεν το είχε δεχθεί κι ο τελικός μετατέθηκε για το 2021 δίχως παρουσία θεατών λόγω της πανδημίας.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο, νευρικό και με ελάχιστες φάσεις, όπως καταδεικνύουν και τα μόλις εννέα σουτ που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του τελικού. Εν τέλει το ματς κρίθηκε χάρη σε ένα πέναλτι. Στο 58' ο Πορντού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε την «εσχάτη των ποινών» και απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικ, αλλά λίγο αργότερα με τη βοήθεια του VAR άλλαξε την απόφαση για την κόκκινη (έδωσε κίτρινη) όχι όμως και για το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ογιαρθάμπαλ στο 63'. Η Αθλέτικ προσπάθησε στη συνέχεια να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τη Σοσιεδάδ.

Διαβάστε επίσης: Καθάρισε εύκολα η Ρεάλ και ετοιμάζεται για Λίβερπουλ και clasico

T

Η Μπιλμπάο που έχει κατακτήσει 23 φορές το Κύπελλο Ισπανίας (είναι δεύτερη δύναμη στον θεσμό πίσω από την Μπαρτσελόνα), μετρά πέντε σερί χαμένους τελικούς (1985, 2009, 2012, 2015, 2020) καθώς επικράτησε για τελευταία φορά το 1984. Πάντως θα έχει ακόμη μια ευκαιρία στις 17 Απριλίου και πάλι στη Σεβίλλη για να κατακτήσει το Κύπελλο του 2021, τούτη τη φορά απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

T

Διαβάστε επίσης: Θύμισε... πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ με Αρσεναλ

Κύπελλο ΙσπανίαςποδόσφαιροΑθλέτικ ΜπιλμπάοΡεάλ Σοσιεδάδcopa del Rey