Αθλητισμός|08.04.2021 00:27

Champions League, Μπάγερν - Παρί 2-3: Ο Μπαπέ άλωσε και το Μόναχο

Newsroom

Μετά την άλωση της Βαρκελώνης, ο Κιλιάν Μπαπέ προχώρησε και στην άλωση του Μονάχου. Ο εκπληκτικός Γάλλος επιθετικός πραγματοποίησε μια σπουδαία παράσταση στην Αλιάντς Αρένα και με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν σε μια μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου με 2-3 και έθεσε τις βάσεις για πρόκριση στην τετράδα του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν. Παράλληλα, έσπασε και το εντυπωσιακό αήττητο 19 συνεχόμενων αγώνων στη διοργάνωση των Βαυαρών, που είχαν να χάσουν από τον Μάρτιο του 2019 και το 1-3 της Λίβερπουλ. Στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς, η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Πόρτο με 2-0 και μάλλον η ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (13/4) στο Λονδίνο θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα...

Στο χιονισμένο Μόναχο έγινε το... repeat του περυσινού τελικού στο Champions League και αυτή τη φορά η Παρί μπήκε με αέρα και αποφασιστικότητα απέναντι στην... παγωμένη Μπάγερν που προτού συμπληρωθούν 30' βρισκόταν στο 0-2! Ο Μπαπέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' έπειτα από ασίστ του Νειμάρ, ο οποίος στο 28' με σέντρα ακριβείας σημάδεψε και τον «ξεχασμένο» Μαρκίνιος που αν και αμυντικός λειτούργησε σαν φορ κι εκτέλεσε τον Νόιερ. Οι Βαυαροί όμως αντέδρασαν, κι αφού αρχικά μείωσαν (1-2) με γκολ του πρώην Παριζιάνου Τσούπο-Μοτίνγκ στο 37', έφτασαν στην ισοφάριση με τον παίκτη-εγγύηση της Μπάγερν, Τόμας Μίλερ, ο οποίος απόντος του τραυματία Λεβαντόβσκι ανέλαβε δράση και με κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Διαβάστε επίσης: Δέκατη σερί νίκη για Ιντερ, κυριάρχησε η Γιουβέντους της Νάπολι

Ολα έδειχναν πως η Μπάγερν θα έκανε την ολική ανατροπή καθώς πέραν του momentum, προκαλούσε διαρκώς πολλά ρήγματα στην άμυνα της Παρί, που αν δεν είχε σε εξαιρετική βραδιά τον γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας ενδεχομένως να είχε... διασυρθεί. Και τότε ο σπουδαίος Μπαπέ έκανε και πάλι το θαύμα του. Μετά το χατ-τρικ που έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου για τη φάση των 16, σκόραρε και δεύτερη φορά στο Μόναχο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 68'. Διαμόρφωσε το τελικό 2-3, έφτασε τα οχτώ γκολ στη διοργάνωση σε ισάριθμα ματς στη σεζόν και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση που όμως θα κριθεί οριστικά στο Παρίσι σε έξι βράδια. Αλλωστε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν κανείς δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Η Παρί πάντως έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πετάξει εκτός θεσμού την κάτοχο του τροπαίου και την ομάδα που της στέρησε πέρυσι το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο άλλο ματς που έγινε στη Σεβίλλη, η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 32' με εξαιρετική προσπάθεια και ωραίο τελείωμα του Μάουντ, ενώ στο 85' ο Τσίλγουελ διαμόρφωσε το 0-2 που ουσιαστικά φέρνει τους Λονδρέζους με το... ενάμιση πόδι στην ημιτελική φάση του Champions League. Η Πόρτο φαίνεται ότι έκανε την υπέρβασή της αποκλείοντας τη Γιουβέντους...

Σημειωτέον ότι ο νικητής του ζευγαριού Μπάγερν - Παρί θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με όποιον προκριθεί από το Σίτι - Ντόρτμουντ (2-1 το πρώτο ματς), ενώ όποιος περάσει από το Ρεάλ - Λίβερπουλ (3-1 το πρώτο ματς) θα βρει μπροστά του τον νικητή του ζευγαρώματος της Πόρτο με την Τσέλσι.

Διαβάστε επίσης: Με μαγική φαουλάρα Μουργκ ο ΠΑΟΚ φεύγει ξανά για τελικό

Κιλιάν ΜπαπέΠόρτοΠαρί Σεν ΖερμένΜπάγερν ΜονάχουΤσέλσιChampions Leagueποδόσφαιρο